Отидете към основна версия

14 444 34

Пет начина за икономия на гориво

  • икономия на гориво-
  • съвети

Ако целите максимална икономия на гориво, то е добре да се вслушате в съветите на специалистите

Снимка: Shutterstock

Мнозина от вас са наясно с основните правила за по-нисък разход на гориво, но по една или друга причина повечето от нас пренебрегват някои от тях. Ако целите максимална икономия на гориво, то е добре да се вслушате в съветите на специалистите.

Първо, струва си да се отървете от различните "надстройки" по колата, които увеличават степента на въздушно съпротивление. Това са различните открити и закрити багажници на покрива, допълнителни детайли по броните и праговете (най-вече под формата на тръби) и дори от напречни релси на тавана.

Също така, не трябва да забравяте и за техническото състояние на колата. Тоест е необходимо е редовно да се сменят маслените, въздушните и горивните филтри на двигателя. Факт е, че запушените филтри увеличават разхода на гориво.

Трябва също така да следите налягането в гумите, поддържайки го на оптимално ниво. Пониженото налягане в гумите създава допълнително съпротивление при търкаляне, като по този начин се увеличава разхода на гориво.

Намаляването на теглото на автомобила също ще ви помогне да спестите гориво. Много от водачите на МПС-та са склонни да носят допълнителен товар в багажника и си струва да се отървете от ненужните неща.

Също така, шофирането с постоянна скорост от 90 км/ч извън града и 120 км ч на магистрала ще помогне да се намали разхода на гориво. Такъв стил на шофиране - без рязко подаване на газ ще сведе до минимум разхода. Ако се сещате и за други подобни "трикове", то не се колебайте да ги споделите в коментарите.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.

Свързани новини