Отидете към основна версия

7 344 7

Електрически кемпер-каравана с дистанционно и гласово управление (ВИДЕО)

  • кемпер-
  • каравана-
  • estream-
  • airstream

Проектиран да проправи бъдещето за устойчиво пътуване

Глобалните автомобилни производители по един или друг начин виждат пътя си на развитие в използването на "зелени" технологии. Електрическите и хибридните модели все повече са част от портфолиото на най-големите играчи на пазара.

Компанията Airstream, която е най-старият производител на кемпери и каравани, реши да бъде в крак с екологичния дневен ред. Експерти представиха концепцията за първото електрическа каравана, която има редица необичайни решения.

Концепцията, наречена eSTREAM, е кемпер, оборудван с електрическа задвижваща система и литиеви батерии. Дизайнът предвижда наличието на електрически двигатели на всяко от колелата, които се включват по време на започване на движение.

Тази технология позволява на теглещия електрически автомобил да пести енергия от батерията, като по този начин увеличава обхвата без презареждане. Едно необичайно решение е режимът на дистанционно управление, който ви позволява да местите или паркирате eSTREAM с помощта на приложение на вашия смартфон или таблет.

Освен това ремаркето е оборудвано със слънчеви панели на покрива, които могат да захранват електрическите уреди на ремаркето през нощта. В кабината инженерите са предвидили всичко необходимо за комфортно пътуване, както и система за гласово управление на климатика и осветлението.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини