Отидете към основна версия

7 894 14

Ново: Автомобилни гуми, направени от рециклирани материали

  • nokian tyres-
  • гуми-
  • рециклиран материал

Nokian Tyres Green Step все още е концепция, но показва бъдещето на автомобилните гуми

Иновационната гума Nokian Tyres Green Step все още е концепция, но пък е интересна с амбициозния си дизайн, който се състои от 93% рециклирани или възобновяеми материали. Това придвижва компанията по-близо до целта ѝ до 2030 г. 50% от всички суровини използвани в гумите на Nokian да бъдат рециклирани или възобновяеми материали.

Любопитно за новия продукт е, че целият каучук използван за концептуалната гума Green Step е натурален и се използват натурални масла от рапица. Почти всички пластификатори, смоли и технологични добавки са от възобновяеми ресурси. В допълнение, естественият силициев диоксид от стрити оризови люспи e основен запълващ материал на протектора и страницата, а възобновяемите влакна от корда се използват, за да направят гумата по-здрава.

Така почти всеки компонент от Green Step съдържа рециклирани материали. Например въглеродната сажда използвана в каучуковата смес е получена от излезли от употреба гуми, а бутилът използван във вътрешната страна, както стоманата в стоманените ремъци и теловете в конструкцията са основно рециклирани материали.

Иначе Nokian Tyres Green Step, както можете да се досетите, е зимна гума, която може да се кара на сняг и лед. Някои от материалите използвани за направата на концепцията са познати от предходни модели на Nokian Tyres. Натуралният каучук е важен материал във всички гуми поради своите полезни свойства. Възобновяемите масла са често срещани в гумите на Nokian. Именно тази марка беше първият производител на гуми в света, който спря да използва високоароматни масла още през 2005 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини