Отидете към основна версия

19 759 25

Тийнейджърът, проследяващ частния самолет на Илон Мъск, отхвърли предложението му за временна безплатна Tesla

  • илон мъск-
  • tesla-
  • twitter

Първоначално Илон Мъск предложи 5 хиляди долара на младежа, а впоследствие регламентираният подкуп достигна до електромобил, но за временно ползване

Вече ви информирахме, че един 19-годишен тийнейджър, който стана известен с акаунта си в Twitter, получи предложение от Мъск да спре тракера. Първоначално Илон Мъск предложи 5 хиляди долара на младежа, а впоследствие регламентираният подкуп достигна до електромобил. Въпреки примамливата оферта младежът отхвърли предложението.

Джак Суини каза по-рано , че ще вземе безплатна Tesla от Мъск в замяна на изтриване на акаунта, след като отхвърли оферта от 5000 долара от главния изпълнителен директор на компанията.

В петък в Twitter Скот Пейнтър, главен изпълнителен директор на Autonomy, компания за наемане на автомобили, предложи на Суини абонамент за Tesla Model 3, ако изтрие акаунта на Musk за проследяване на самолети. Wall Street Journal съобщи , че офертата е била за тригодишен абонамент.

Суини обаче отговори: "Казах ви, че не се интересувам от абонамент"

В интервю за The Journal в петък Суини обясни защо е взел решението си. "Искам моя собствена кола. Не искам да я връщам след три години", каза той. „Ако ми беше предложена такава, щях да спра тракера.“

Ще припомним, че неговият акаунт за проследяване на самолети използва ботове, които наблюдават публично достъпни данни за въздушното движение.

След като отказа 5000 долара от Мъск за изтриване на акаунта, Суини каза за Insider, че е отказал предложението, защото не е достатъчно, за да замени удовлетворението, което получава от управлението на акаунта .

В първоначалния си разговор с Мъск, който се е провел чрез директни съобщения в Twitter през есента на 2021 г. и беше оповестен за първи път от Protocol.

В него Мъск казва: „Можете ли да свалите това? Това е риск за сигурността“.

Суини отговаря: "Да, мога, но това ще ти струва Tesla Model3"

Мъск: „Какво ще кажете за $5 000 за този акаунт за да не улесняваме лудите хора да ме проследяват?“

Суини: "Звучи осъществимо, но има ли шанс да увеличим това до $50 000?" Той цитира финансирането за колежа си и каза на милиардера, че парите могат да отидат и за закупуване на Tesla Model 3.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.

Свързани новини