26 Април, 2022 11:08 2 533 4

Космическите туристи на Илон Мъск най-после се завърнаха на Земята

  • илон мъск-
  • космически туристи-
  • axiom mission 1

Туристите, които станаха част от мисията Axiom Mission 1, първоначално трябваше да се отправят към Земята на 19 април

Космическите туристи на Илон Мъск най-после се завърнаха на Земята - 1

Както стана известно, корабът Crew Dragon се отдели от Международната космическа станция (МКС). На борда на апарата са космически туристи, които, заради неблагоприятни метеорологични условия, закъсняха да се приберат към Земята.

Екипажът се състои от Лари Конър, Ейтан Стибе, Марк Пати и Майкъл Лопес-Алегрия. Съобщава се, че Crew Dragon се откачил автоматично в 04:10 часа. Полетът продължил нормално, устройството падна край бреговете на американския щат Флорида на 25 април около 20:00 часа българско време.

Космическите туристи на Илон Мъск най-после се завърнаха на Земята

Припомняме, че туристите, които станаха част от мисията Axiom Mission 1, първоначално трябваше да се отправят към Земята на 19 април. Но поради неблагоприятни метеорологични условия връщането беше отлагано няколко пъти. В същото време на 9 април се състоя скачването на екипажа с МКС.

Така, космически кораб Crew Dragon се завърна на Земята на 25 април, слагайки край на 17-дневна мисия, която превозваше четирима частни астронавти до и от Международната космическа станция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 4 Отговор
    А ще доплащат ли допълните 7 нощувки или те са бонус?
  • 2 Чудо голямо !

    2 16 Отговор
    За толкова години,не беше създадено нищо ново.Слабоумници.Никола Тесла е бил уникален човек.Още ползват нахвърлени бележки.Той самият е заявил,че всичко което му е дадено е в ума му.Никога не си е водил подробни записки.Електричеството в ежедневието ни е благодарение на него.

    Коментиран от #3

  • 3 pepy

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чудо голямо !":

    "... Никола Тесла е бил уникален човек.."

    Какво е общото в случая между Никола Тесла и Космосът явно само ти си знаеш, но е важно да се пише...
  • 4 Голям отскок

    6 1 Отговор
    Тези туристи доста тренировки са направили, за да могат да отключат от батута на американците до МКС.

    Рогозин сигурно си умира от смях! Или пък не?