Отидете към основна версия

5 558 4

Какво ще се случи с Honda в близко бъдеще

  • honda-
  • електрификация-
  • бъдеще

Три нови електрически платформи до 2030 година

Японската Honda възнамерява през следващите години да произвежда милиони електрически превозни средства на три електрически платформи, една от които, между другото, ще бъде разработена съвместно с General Motors. На първата от тези платформи ще се появи електрически " кей кар" за Япония през 2024 г. По-големият модел на втората платформа ще дебютира в Северна Америка през 2026 г.

Планира се обаче и двете архитектури да се използват за автомобили с други размери. Третата платформа ще бъде средно голяма и ще се появи през 2027 г. Разработката ѝ се извършва съвместно с General Motors и американците, разбира се, също ще я използват в своите модели. Предвижда се и използването на батерии Ultium от GM.

Също така, в близко бъдеще Honda планира да пусне два електрически автомобила на американската платформа Ultium. Първият ще бъде Honda Prologue, а вторият ще представлява SUV с марка Acura. Именно тези автомобили трябва да позволят на компанията да навлезе на пазара в Северна Америка.

Една от обявените платформи ще се казва e:Architecture. Електрическите превозни средства базирани на нея ще се появят през 2026 г. и най-вероятно ще бъдат фокусирани предимно за Китай. Очевидно техни предвестници ще бъдат демонстрираните по-рано концепции e:N SUV, e:N GT и e:N Coupe .

Като цяло Honda обещава да представи най-малко 30 нови електрически превозни средства до 2030 година. През същата година Honda възнамерява да е продала вече два милиона електрически превозни средства. Според ръководителя на марката Шинджи Аояма, 750 000 до 800 000 от тях ще дойдат от Северна Америка, приблизително същият брой от Китай и 400 000 до 500 000 от Япония и „други пазари“.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини