Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 09:40 5 376 8

Honda показа електрически мотопед с педали (3 снимки)

  • honda-
  • мотопед

Honda обяви плановете си да пусне 10 нови двуколесни превозни средства до 2025 годшно

Honda показа електрически мотопед с педали (3 снимки) - 1

Една от концепциите вече се появи на патентни изображения в Европа. Изглежда, че японската компания възнамерява да направи хибрид между електрически мотопед и обикновен велосипед.

Визуално превозното средство прилича на мотопед, както се вижда от характерните фарове, седалка и скоба за регистрационния номер. Батерията е отдолу между колелата, а другата електроника вероятно е поставена под единичната седалка. Родството с велосипедите се издава от педалите отстрани.

Показаният дизайн използва прост електрически двигател, монтиран на главината, с интегрирана барабанна спирачка и кабелно задвижване. Помощта на педалите се предава на колелото чрез верига.

Honda показа електрически мотопед с педали (3 снимки)

Други акценти включват лети джанти с разделени спици, обвити в тънки гуми, малък хидравличен диск отпред и барабанна спирачка, вградена в двигателя, която от своя страна е монтирана на главината.

Очевидно този мотопед е позициониран като 50-кубиков модел, който се характеризира с максимална скорост от 45 км/ч и мощност не повече от 4 kW (5.5 к.с.). Ако превозното средство беше по-бързо, щеше да се нуждае или от ABS, или от свързана спирачна система съгласно действащото европейско законодателство.

Honda показа електрически мотопед с педали (3 снимки)


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително скучно

    6 6 Отговор
    Вече дори и китайците се справят по-добре.
  • 2 Азз

    11 0 Отговор
    Тук Хонда са Н1
  • 3 Не мерси

    6 5 Отговор
    Щом е с педали на го искам
  • 4 Студопор

    5 4 Отговор
    Е то още през 80те PIAGGIO имаха модел с педали (Ciao). Сега единственото ново е, че японския е електрически. Педалите не са новост.
    Много е зле, честно казано. Само Емили тротинетката би го карала.
  • 5 Механик

    6 1 Отговор
    "Honda показа електрически мотопед с педали"
    Не е "С", а е "ЗА".
  • 6 3 педалА

    0 0 Отговор
    Радославчо, научете го тоя български, бре, все пак на журналист се правиш! Мотопедът може да е за педалИ, но е с 3 педалА!
  • 7 Знайко

    4 0 Отговор
    Хора, погледнете! Големи джанти, компактен корпус, минимум тегло, педали с които ще се прескочат куп регулации, дори и мотор който е достатъчно немощен за да е под регулациите! Респект! Я се пробвайте вместо да коментирате да съсзадете нещо подобно? ....да не ви напомням за Тype R, че и Type S ви е много!
  • 8 Рррр

    4 0 Отговор
    Това е просто Хонда- здрав, надежден, семпъл, иновативен.....това е бъдещето...глупавите коментари си ги запазете за нещо друго....