Отидете към основна версия

21 983 11

5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон

  • смартфони-
  • съвети-
  • живот на батерията

Тези указания ще помогнат да поддържате живота на телефона си по-дълго от обикновено

Смартфоните вече не са просто джаджи - хората буквално живеят с тях, от работа през забавление до пазаруване през игри до социален живот и какво ли още не. Така че, когато човек прекарва по-голямата част от времето си с това нещо, става изключително важно да защитим живота на въпросното устройство. Когато оценяваме телефон в наши дни, батерията се превръща в основен критерий при избора му.

В допълнение към изключителните характеристики за фотография и изображения, ярък дисплей и ексцентричен дизайн, силната батерия е нещо повече от плюс. Тези указания ще помогнат да поддържате живота на телефона си по-дълго от обикновено:

1. Използвайте самолетен режим

Има няколко случая, в които човек няма мрежово покритие, като например когато пътувате със самолет или сте на преход по планините, така че включването на самолетния режим на телефона може да бъде спасение за батерията на телефона.
Такива дълги и напрегнати пътувания могат да изтощават батерията на телефона ни, дори когато не се използва, така че самолетният режим може да помогне за спестяване на жизненоважната батерия.
В допълнение към тези малки промени в телефона, телефон като Galaxy A23 5G с мощна батерия от 5000 mAh ще помогне за разрешаването на повечето от неговите проблеми, свързани с батерията. Човек може да работи ефективно с него повече от ден, без да се тревожи много за зареждането.

2. Изключете фоновите приложения

Хората обикновено имат навика да не затварят приложенията, които не използват, което оказва влияние върху живота на батерията на телефона. Изключването на тези фонови приложения, когато не се използват, може да помогне за увеличаване на живота на батерията на смартфона.

3. Имайте предвид температурата

Човек наистина не би повярвал, но температурата може да повлияе на продължителността на живота на батерията на смартфона. Както горещите вълни, така и застудяването могат да имат отрицателно въздействие върху батерията на телефона.
Заплахите за температурата също не са непременно външни. Забелязвали ли сте някога, че едновременното изпълнение на твърде много задачи може да доведе до прегряване на телефона ви? Това може да означава, че прегрява!
Човек трябва да предприеме незабавни действия, за да го спре, преди да причини непоправима или дълготрайна повреда на смартфона. Когато прекарвате целия ден в излежаване край басейна, не забравяйте да пазите телефона си от пряка слънчева светлина.

4. Изключете приложенията, известията и режима на вибрация

Смартфоните естествено се опитват да пестят енергия, като преминават в режим на заспиване или в режим на по-ниска мощност. Ако някой непрекъснато получава известия от социални мрежи или приложения за игри, той държи телефона си буден и изтощава батерията.
Докато поддържането на телефоните в безшумен режим е въпрос на лично предпочитание и понякога става важно, по-добре е да избягвате използването на функцията за известяване с вибрация, докато не е абсолютно необходимо, за да удължите живота на батерията на смартфона.

5. Задачи, когато батерията на телефона е изтощена

Ако някой е далеч от дома и батерията на телефона му падне до 10% или по-малко, той може да спре да използва социални медии, за да спести малко енергия за съществена употреба като резервиране на такси или може да постави телефона си в самолетен режим.
Независимо от усилията и стратегиите, това е болка, но да нямате никаква комуникация, когато батерията на телефона ви умре, е по-лошо. За обаждания или текстови съобщения човек винаги може да включи отново телефона.
Ако някой постави телефона си в самолетен режим, когато в крайна сметка намери контакт или станция за зареждане, той обикновено ще се зарежда по-бързо, защото използва по-малко антени и други фонови дейности.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.

Свързани новини