24 Октомври, 2022 11:55 21 706 11

5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон

  • смартфони-
  • съвети-
  • живот на батерията

Тези указания ще помогнат да поддържате живота на телефона си по-дълго от обикновено

5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон - 1

Смартфоните вече не са просто джаджи - хората буквално живеят с тях, от работа през забавление до пазаруване през игри до социален живот и какво ли още не. Така че, когато човек прекарва по-голямата част от времето си с това нещо, става изключително важно да защитим живота на въпросното устройство. Когато оценяваме телефон в наши дни, батерията се превръща в основен критерий при избора му.

В допълнение към изключителните характеристики за фотография и изображения, ярък дисплей и ексцентричен дизайн, силната батерия е нещо повече от плюс. Тези указания ще помогнат да поддържате живота на телефона си по-дълго от обикновено:

1. Използвайте самолетен режим

Има няколко случая, в които човек няма мрежово покритие, като например когато пътувате със самолет или сте на преход по планините, така че включването на самолетния режим на телефона може да бъде спасение за батерията на телефона.
Такива дълги и напрегнати пътувания могат да изтощават батерията на телефона ни, дори когато не се използва, така че самолетният режим може да помогне за спестяване на жизненоважната батерия.
В допълнение към тези малки промени в телефона, телефон като Galaxy A23 5G с мощна батерия от 5000 mAh ще помогне за разрешаването на повечето от неговите проблеми, свързани с батерията. Човек може да работи ефективно с него повече от ден, без да се тревожи много за зареждането.

5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон

2. Изключете фоновите приложения

Хората обикновено имат навика да не затварят приложенията, които не използват, което оказва влияние върху живота на батерията на телефона. Изключването на тези фонови приложения, когато не се използват, може да помогне за увеличаване на живота на батерията на смартфона.

3. Имайте предвид температурата

Човек наистина не би повярвал, но температурата може да повлияе на продължителността на живота на батерията на смартфона. Както горещите вълни, така и застудяването могат да имат отрицателно въздействие върху батерията на телефона.
Заплахите за температурата също не са непременно външни. Забелязвали ли сте някога, че едновременното изпълнение на твърде много задачи може да доведе до прегряване на телефона ви? Това може да означава, че прегрява!
Човек трябва да предприеме незабавни действия, за да го спре, преди да причини непоправима или дълготрайна повреда на смартфона. Когато прекарвате целия ден в излежаване край басейна, не забравяйте да пазите телефона си от пряка слънчева светлина.

5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон

4. Изключете приложенията, известията и режима на вибрация

Смартфоните естествено се опитват да пестят енергия, като преминават в режим на заспиване или в режим на по-ниска мощност. Ако някой непрекъснато получава известия от социални мрежи или приложения за игри, той държи телефона си буден и изтощава батерията.
Докато поддържането на телефоните в безшумен режим е въпрос на лично предпочитание и понякога става важно, по-добре е да избягвате използването на функцията за известяване с вибрация, докато не е абсолютно необходимо, за да удължите живота на батерията на смартфона.

5. Задачи, когато батерията на телефона е изтощена

Ако някой е далеч от дома и батерията на телефона му падне до 10% или по-малко, той може да спре да използва социални медии, за да спести малко енергия за съществена употреба като резервиране на такси или може да постави телефона си в самолетен режим.
Независимо от усилията и стратегиите, това е болка, но да нямате никаква комуникация, когато батерията на телефона ви умре, е по-лошо. За обаждания или текстови съобщения човек винаги може да включи отново телефона.
Ако някой постави телефона си в самолетен режим, когато в крайна сметка намери контакт или станция за зареждане, той обикновено ще се зарежда по-бързо, защото използва по-малко антени и други фонови дейности.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Николай

    4 14 Отговор
    Църкам си бутончето “low power mode” на айфона и повече не го мисля.
  • 2 Хааааайа

    22 3 Отговор
    Цъкам си бутончето "Battery save", а ако ми падне под 7-8 процента може и "Ultra battery saver" ако нямам възможност да го заредя в близките часове..или ден-два макс. А ако забравя да заредя часовника си ползвам reverse wireless charging-a и си го зареждам от телефона директно. Иначе в определени моменти си правя телефона вечер да се изключва сам и сутрин да се включва автоматично.

    Коментиран от #3

  • 3 е не

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "Хааааайа":

    Правил си го да се изключва сам и после пак да се включва.. сам. Все едно не може да го включи и изключи "не сам". Абе, откъде си намирате излишни занимания.

    Коментиран от #4

  • 4 Хааааааайа

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "е не":

    Еми да! Задавам си му Schedule power on/off за определени дни по желание предварително и си действа автоматично. Доста удобна функция и изобщо не ми е излишна, а напротив! За разлика от автоматичните таскове с различните им настройки където телефона е постоянно включен.

    Коментиран от #5

  • 5 Агент Димитър

    3 13 Отговор

    До коментар #4 от "Хааааааайа":

    Братле, автоматизацията на Айфон, а и Мак е на светлинни, повтарям светлинни години пред андроид. На мак може да напрви скрипт, който да прави какво поискаш, с която поискаш програма. Скрипт, който напълно, 1-към-1 да замести потребителя пред компюътъра. Правил съм го сутрин като отида на работа в офиса (а не от вкъщи например) по геолокацията, да отвори браузра, да ме логне в определен сайт, да изпълни поредица от таскове и какво ли още не.
    Апъл има традиции в скриптирането. Освен AppleScript поддържа и Javascript!

    На Айфон има също чудесно автоматизиране. Естествено, че може да се включва и иключва, но може къде-къде по-сложни, ама много сложни поредици от таскове да прави.

    Моля ви се, престанете да се сравнявате с Апъл!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Хааааайа

    7 1 Отговор
    Не е същото. Не може да се изключи и включи (буутне) сам. На моя iphone (8) поне аз незнам за такава функция (ако греша кажи къде е). Sleep mode не ми е вариант. С Tasker на андроида преди години 5-6 някъде правех същите неща за, които ми говориш и куп още. Нищо ново под слънцето от това което ми казваш. Междудругото пак трябва да го пробвам като намеря свободно време за отбиване хаха. Не смятам, че автоматизацията Айфон е на светлинни ама хич. За Мак-а там не съм запознат и не мога да изкажа мнение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Айдуци

    6 1 Отговор
    Ама моля ти се не сравнявай изостаналите гнилочи с ветераните . Младо си още..личи ти че ти се губят бая години ама поне не се излагай и не говори глупости.
  • 9 Йордан

    3 11 Отговор
    Пропуснахте!!! Да си изключим телефона, за да пестим батерия….това което сте написали е пълен абсурд….капацитета на дадена батерия и начина и на зареждане съчетани с поколението на процесора и операционната система са важния фактор…. целта е да си сменяме тел на всеки 2г

    Коментиран от #10

  • 10 Хааайа

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Йордан":

    Еми аз си ползвам тази функция в определени случаи не главно за пестене на батерията за тази цел ползвам другите функции , които са достатъчно ефикасни. Просто вметвам, че се съчетава добре и с това също. Иначе целта на компаниите се знае още като ги направиха със несменяеми батерии.
  • 11 Заглавието е подвеждащо

    3 1 Отговор
    Дадени са предложения как да използваш по - дълго заредена или разредена частично батерия. Някои трикове от изброените помагат, но ето ви един всеизвестен с реален ефект.
    Сравнително лесно можете да си автоматизирате да получавате звуково предупреждение при 80% заряд и 30% разряд. Този режим на работа удължава многократно живота на батерията. За съжаление не съм открил възможност да изключвам зареждането и разреждането при произволни проценти на батерията.