Отидете към основна версия

1 969 11

Илон Мъск унищожи аудио функцията на Twitter след странен разговор с журналисти

  • илон мъск-
  • twitter

Ясно е, че Мъск би предпочел да изгори Twitter до основи, отколкото да чуе хората да се съмняват в мъдростта на неговия избор

Снимка: Shutterstock

Twitter Spaces, аудиофункцията, която позволява на хората да участват в групови чатове с помощта на платформата за социални медии, е деактивирана и не е ясно дали някога ще се върне. Ходът идва, след като Илон Мъск се присъедини към групов чат, организиран от репортерката на BuzzFeed Кейти Нотопулос в четвъртък вечер, където главният изпълнителен директор на Twitter говори несвързано за новите си правила около това, което милиардерът нарече „доксинг“.

Преди това Мъск забрани и достъпа до социалната мрежа на най-малко 10 различни журналисти в четвъртък вечерта, за които твърди, че споделят местоположението му в реално време. В действителност тези журналисти просто съобщаваха за полемиката около Twitter акаунта @ElonJets, който изтегля публично достъпна информация за различни самолети.

Повод за чата на Нотопулос в Twitter Spaces бе именно забраната на въпросните журналисти, като трима от тях успяха да се присъединят към разговора, включително Мат Биндер от Mashable, Дрю Харуел от Washington Post и Джак Суини, 20-годишен студент, създал ElonJets.

Джейсън Калаканис, рисков капиталист, който беше привлечен в Twitter по време на придобиването на социалната мрежа от Мъск, също се включи в чата, но казва, че вече не работи за компанията. Калаканис обаче попита Суини многократно как би се почувствал, ако Мъск или членовете на семейството му бъдат убити, доста възпалителен въпрос предвид факта, че няма доказателства, че някой е използвал @ElonJets, за да преследва или тормози Мъск.

Мъск твърди, че @ElonJets излага семейството му на опасност, но каза още преди няколко седмици, че ще позволи акаунтът в Twitter да остане активен, защото вярва в свободата на словото. Това очевидно се промени тази седмица и Мъск дори каза, че ще предприеме правни действия срещу човека зад акаунта. Мъск също се присъедини към чата в Twitter Spaces с Нотопулос, но думите му не изглеждаха много смислени по време на кратката му поява. И след това функцията Twitter Space престана да съществува.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.

Свързани новини