Last news in Fakti

21 Декември, 2022 10:49 1 980 11

Мъск пуска второ поколение сателити за интернет още този месец

  • илон мъск-
  • сателити-
  • starlink-
  • интенет

Starlink 2.0 ще бъде пуснат преди края на 2022 г.

Мъск пуска второ поколение сателити за интернет още този месец - 1

Компанията SpaceX на Илон Мъск планира да пусне актуализирана версия на сателитния интернет Starlink 2.0 до края още този месец

На 16 декември корпорацията изпрати документи до Федералната комисия по комуникациите на САЩ, в които изрично заяви намерението си да изстреля второ поколение космически Интернет сателити до края на декември 2022 г.

В същото време компанията на Илон Мъск поиска от регулатора да ѝ предостави специални временни правомощия за 60 дни. С тяхна помощ SpaceX иска да свърже съществуващите потребителски терминали към Starlink от второ поколение предсрочно.

Специалистите казаха, че ще могат да дадат на потребителите достъп до мрежата с увеличена честотна лента веднага след активирането на новите сателити в орбита.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направо е изумително

    9 4 Отговор
    Колко бързо му се случват нещата. Подобен сателитен интернет беше замислен от много фирми още преди десетина години. Някои дори пуснаха свои версии, но само за година сателитния интернет на starlinк събра над 1 милион потребителя и вече извежда второ поколение спътници в орбита, а услугата вече може да се ползва почти по цял свят включително в България на прилични цени като за сателитен интернет и скоростта, която предлага.

    Ние тук сме разглезени с огромни скорости на ниски цени и слава богу няма как да го оценим, но за много хора по света това е много добра опция

    Коментиран от #2, #5, #9

  • 2 Време е

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Направо е изумително":

    Да пусне негов телефон също така

    Коментиран от #3

  • 3 Няма нужда

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Време е":

    Надали има желание да влиза на този пазар, защото на практика няма какво толкова да предложи. Ще го направи само, ако го принудят и няма да го направи заради печалбата, а заради идеология.

    Като го знаят какъв е маниак, смяташ ли че чак толкова ще го дърпат за опашката? Особено пък от apple, които са вманиачени в печалбите?

    Коментиран от #4

  • 4 Амиииии

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Няма нужда":

    Защо не? Именно връзката със Starlink е коза му въпреки, че няма собствена операционна система. А пък ако направи негова такава, то играчите ще станат само 3 и конкуренцията ще е по-голяма. Иненно заради липсата на конкуренция ние потребителите го отнасяме. Apple и тяхната алчност е ясна на всеки.
  • 5 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Направо е изумително":

    За двайсетина лева имам високоскоростен интернет. Колко долара струва сателитния интернет,моля.Няма да му пълня гушата на друсаняка.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Къде е този интернет

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    На вилата в балкана? На яхтата? В джипа като ходиш на офроуд?

    Сателитният интернет на starlinк ти дава свобода на места където няма кабелен интернет, а понякога и на места където дори мобилните телефони нямат обхват е това ти е единствената опция. Скоростта която предлага може да задоволи потребностите на малък квартал и таксата ще е доста под 20 лв на домакинство.

    Май си пропуснал частта с това че в България сме разглезени с ниски цени и високи скорости.
  • 7 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Един единствен терминал може да захрани до 100 (СТО) абоната и то с много по-добро качество и без ограниченията на "високоскоростния" ти интернет орязан от Виваком и А 1 с всякакви ограничения и забрани !! И това на цена 99 долара на месец или по 1 (ЕДИН) долар на абонат !! Скоро ще ги гледаш по блоковете , за твой ужас !!
  • 8 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И с един UPS към терминала дори няма да зависят и от енергото и "защитите" на телекомите , дето при всяка буря прекъсват с часове понякога !!
  • 9 Ти сериозно ли?

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Направо е изумително":

    "Ние тук сме разглезени с огромни скорости на ниски цени" Колко па да са огромни тези скорости след като от 4-то място по скорост в света преди години в момента сме 69-ти?

    Коментиран от #10

  • 10 Напълно сериозен съм

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ти сериозно ли?":

    Пропуснал си половината смисъл. Говоря ти за евтина s класа, а не че в българия се карат най-много s класи. Правиш ли разликата?

    Много ясно че има и много по-високи скорости от средностатистическата в България, но не и на тези цени.

    До преди години бяхме на четвърто място по скорост на интернет в света именно защото всеки можеше да си позволи да заплати тези скорости, а не защото сме най-високо технологичната нация и можем да осигурим най-висока скорост на населението.

    Сега вече се намесиха и мобилните данни и 5G мрежата, която отчита че всеки с телефон в джоба си може да ползва максималната скорост на 5G, което не е съвсем така и изкривява статистиката. Освен това все още в повечето случаи потребителите имат ограничения за количеството данни за месец, за разлика от кабелния интернет който няма такова ограничение както и сателитния интернет на starlink.
  • 11 къща на Карибите

    0 0 Отговор
    Всичко е много сателитно и романтично, но аз чакам да вдигнат заплатите и намалят цените на жилища, че побелявам...