Отидете към основна версия

18 863 32

Honda променя играта: Пуска масово CR-V на водород

  • honda-
  • cr-v-
  • водород

Японците представиха нова водородна стратегия и анонсираха нов електрически автомобил на водород

Honda обяви плановете си да пусне изцяло нов електрически автомобил с водородни горивни клетки (FCEV), базиран на SUV-то CR-V, като това би следвало да се случи още през следващата година.

Японската компания заяви, че също така ще продава своите системи с горивни клетки на свободния пазар, за да рекламира водородните си горивни клетки, направени в сътрудничество с General Motors.

Така, според японците, ще се постигне ефект на мащаба и новата технология ще се популяризира по-бързо. От Honda казват още, че до 2030 гдина разходите за горивни клетки трябва да станат сравними с тези за дизеловите двигатели, което ще рече да намалеят наполовина от сегашните разходи.

„Идентифицирахме четири основни области, върху които ще се фокусираме в ранния етап на нашия водороден бизнес: модели на Honda FCEV, търговски превозни средства, стационарни електроцентрали и строително оборудване “, каза Арата Ичиносе, ръководител на бизнес развитието на Honda.

Компанията ще си сътрудничи и с производители на оригинално оборудване за търговски превозни средства и строителни машини в Япония и Китай.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 64 гласа.

Свързани новини