Отидете към основна версия

6 582 7

Първият миниван на Volvo влезе в производство

  • volvo-
  • миниван-
  • em90

Моделът е с обозначение EM90

Стартира серийното производство на Volvo EM90. Първият миниван в историята на шведската марка се сглобява в Китай в заводите на концерна Geely (който притежава Volvo). Това съобщава сайтът CarNewsChina.

Новото Volvo EM90 се сглобява на същата поточна линия като моделите на марката Zeekr. Това не е изненадващо, защото миниванът е създаден на базата на електрическия автомобил Zeekr 009. Цената на Volvo EM90 започва от $115 000.

Миниванът първо ще се появи в Китай, а след това ще навлезе и на европейския пазар. Първият миниван на Volvo достига 5.2 м дължина и се отличава със сдържан фасетиран дизайн с къса преден капак.

Моделът дебютира в шестместна версия, а седалките на първия и втория ред получават електрическо задвижване, вентилация и масаж. В интериорната декорация са използвани кожа, дърво и дори кристал.

Интериорната конфигурация на Volvo EM90 включва също 15.4-инчов сензорен екран, тризонов климатроник, въздушно окачване, Bowlers&Wilkins аудио с 21 високоговорителя и набор от системи за сигурност.

Първоначално електрическият автомобил Volvo EM90 ще се произвежда във версия със задно задвижване с 272 конски сили и капацитет на батерията 116 kWh. Той може да ускори до 100 км/ч за 8.3 секунди и да измине 738 км без презареждане. По-мощен вариант със задвижване на всички колела се очаква по-късно.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини