23 Май, 2023 16:48 3 347 6

Lexus извади миниван за 300 000 лв., който ще се продава в Европа

  • lexus-
  • lm-
  • миниван-
  • европа

Продажбите на минивана ще започнат през септември

Lexus извади миниван за 300 000 лв., който ще се продава в Европа - 1

Европейската премиера на Lexus LM се състоя в Испания. Най-луксозният сериен миниван в света, във второто си поколение, вече ще се продава в Европа. Това съобщава сайтът Motor.es .

Новият Lexus LM е луксозен брат на Toyota Alphard с ярък дизайн. 5.1-метровият миниван има огромна радиаторна решетка във формата на шпиндел, извита линия на прозореца и светлини под формата на дъга.

Вътрешната декорация съчетава скъпа кожа и дърво. Всички Lexus LM 2023 разполагат с виртуално арматурно табло, акустика от Mark Levinson, 14-инчови сензорни екрани отпред и отзад, както и електрическо задвижване за седалките на първите два реда.

Lexus извади миниван за 300 000 лв., който ще се продава в Европа

Миниванът Lexus LM се предлага в стандартна седемместна версия и в луксозна четириместна версия. В последния случай отзад са монтирани две отделни седалки с вентилация, масаж и подложки за крака.

Преграда с 48-инчов телевизор разделя пътниците от водача, а "интелигентният" климатроник измерва телесната температура и може самостоятелно да избира оптималните настройки.

Lexus извади миниван за 300 000 лв., който ще се продава в Европа

Новият Lexus LM 2023 в Европа ще се предлага изключително в хибридна версия с силов тракт с мощност 250 конски сили и задвижване на всички колела. Средният разход на гориво е 7.3 л/100 км.

LM е не само най-скъпият Lexus към днешна дата, но и най-скъпият миниван в света. Цената на базовата версия в Европа започва от 125 000 евро, а четириместната версия ще струва поне 150 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ок ок

    14 0 Отговор
    В Кипър вече ги има втора употреба от Япония.Продават се за около 70хил.евро
  • 2 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    6 4 Отговор
    С тази "физиономия" сигурно има коефициент на въздушно съпротивление около 0,60-0,80
    горе-долу колкото малък танк или БТР...
  • 3 Няма

    3 4 Отговор
    Да се продава.На тази цена…
  • 4 Олеле Майко

    0 1 Отговор
    Какво значи 4- ри местната версия? - Базовата двуместна ли е? - Бах тоя ван дето е двуместен!
  • 5 Българин

    1 1 Отговор
    На мен ми грознее .
  • 6 Живанши

    0 1 Отговор
    Хич не разбирам версията с 4 места. За тия пари една сребърна S-класа и това е. За какво да те возят все едно си инвалид с тоя бус... Едва ли ще ги купят много такива, в Азия може би ще има поръчки, но според мен Лексъс са си позагубили времето.