Отидете към основна версия

3 967 10

SU7 на Xiaomi ще е по-добър от електромобилите на Tesla и Porsche

  • xiaomi-
  • su7

Xiaomi обяви начало на продажбите на първите си електромобили

Китайският технологичен гигант Xiaomi обяви, че ще започне да доставя първия си електрически автомобил този месец, цената на колата ще бъде обявена на 28 март. Това съобщава BBC. След това съобщение акциите на Xiaomi скочиха с повече от 10% на болсата в Хонконг.

Според главния изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун, Speed ​​​​Ultra 7 (SU7) е технология за „супер електрически двигател“, която прави така, че автомобилът да ускорява по-бързо от електрическите автомобили на Tesla и Porsche.

Компанията планира да инвестира 10 милиарда долара в автомобилния бизнес през следващите 10 години и да стане един от петте най-големи автомобилни производители в света. Според Xiaomi колите, телефоните и другите устройства на Xiaomi ще имат обща операционна система, което може да заинтересува съществуващите клиенти.

SU7 ще се произвежда от подразделение на държавния автомобилен производител BAIC Group в завод в Пекин, който може да произвежда до 200 000 автомобила годишно. Компанията заяви, че има 59 магазина в 29 града в страната, които вече са готови да приемат поръчки за електрическите автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини