Отидете към основна версия

3 384 6

Крадците намериха "цаката" на електромобилите Tesla

  • tesla-
  • безключов достъп-
  • кражба на автомобили

Нов начин за хакване на новия безключов достъп на Tesla

Информацията е от фирма за автомобилна сигурност, която е открила значителни уязвимости в новата система за безключов достъп на Tesla. Както се оказва, този метод е известен и на крадците на автомобили, защото кражбите на електромобили Tesla рязко са се увеличили.

Кражбата става с помощта на евтин ретранслатор, с който престъпниците "улавят" радиосигнала на оригиналния ключ и получават пълен достъп до електрическия автомобил. Според Carscoops, базираната в Пекин компания GoGoByte е открила уязвимостта на ултрашироколентовите (UWB) радиосигнали в автомобилите Tesla.

Този безключов достъп се използва и от две други марки, чиито имена не се разкриват, тъй като в техния случай проверката на информацията все още продължава. Откритието доказва, че съвременните електромобили, особено тези с марка Tesla, все още са доста уязвими.

Ръководителят на GoGoByte Джун Ли предполага, че в най-близко бъдеще Tesla ще трябва да реши този проблем. „Мисля, че Tesla ще могат да го поправят, защото имат хардуера, но мисля, че обществеността трябва да бъде информирана за този проблем, преди да пуснат безопасна версия “, добави той.

Сега собствениците на електромобили Tesla са в потенциална опасност да станат жертва на крадци. От фирмата за сигурност препоръчват на собствениците на електромобили Tesla, като алтернативно решение, да използват персонализираната функция на автомобила „Pin To Drive“.

Тя изисква водачът да въведе 4-цифрен ПИН код преди шофиране. Разбира се, тази опция няма да спре крадеца да проникне в колата, но ще му попречи да я приведе в движение.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини