Отидете към основна версия

1 692 4

Ford и Tesla разкриха колко клиентите им са карали на автопилот

  • tesla-
  • ford-
  • автопилот

Цифрите са умопонрачителни

Изпълнителният директор на Ford Джим Фарли обяви официално, че клиентите на компанията са изминали 320 милиона километра (200 милиона мили) със системата за подпомагане на водача BlueCruise.

„Току-що достигнахме голям крайъгълен камък – собствениците на Ford и Lincoln са изминали 200 милиона мили с помощта на BlueCruise! Това е повече от разстоянието от Земята до Слънцето и обратно. Продължавайте да споделяте историите си от BlueCruise, особено когато летният сезон на пътуванията започва!“, - написа той в Threads .

Междувременно от Tesla излезнаха с подобно изявление, според което техните клиенти, използващи Full Self-Driving системата за автономно шофиране, са изминали повече от 2 милиарда километра (1.3 милиарда мили), което, както сопеделят от компанията е достатъчно за пътуване до Сатурн.

Отбелязва се още, че благодарение на пускането на системата FSD (Supervised) V12 общия пробег на Tesla с FSD се е увеличил значително и именно тази добавка на системтата е причина за изминаването на над 1 милиард мили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини