Last news in Fakti

18 Юни, 2024 10:28 2 885 8

Tesla обяви три нови модела

  • tesla-
  • нови модели
Tesla обяви три нови модела - 1

Наскоро се проведе годишното събрание на акционерите на Tesla, където изпълнителният директор Илон Мъск обяви планове за пускане на серия от нови електрически превозни средства. Той показа изображение на три мистериозни и покрити превозни средства. Мъск не разкри подробности, но отбеляза, че ще бъде нещо невероятно.

Едно от превозните средства, което изглежда по-високо и квадратно, вероятно е ван, който феновете на Tesla наричат ​​„Cybervan“. Tesla вече намекна за навлизане на пазара на търговски или пътнически ванове. Сегментът на електрически ванове в момента се разширява с Ford E-Transit, Ram ProMaster EV, Mercedes-Benz eSprinter и BrightDrop Zevo на General Motors.

Другите две превозни средства под покривалата са с нисък елегантен профил. Едно от тях може да бъде второто поколение Roadster, което Мъск обеща да пусне още през 2020 г., но сега се очаква това да се случи през 2025 година. Според някои експерти обаче, че тъй като Roadster е показван и преди, то тази кола не е включена като предстоящ модел в тази презентация.

Tesla обяви три нови модела

Друго възможно превозно средство е роботът-такси Tesla, който Мъск отдавна обеща да пусне на пазара. През април той обяви, че роботът такси ще бъде представен на 8 август. Тази кола трябва да е напълно автономна, без волан и педали.

Също така е възможно едно от тези превозни средства да е така нареченият Model 2, достъпна кола, която ще стои под Model 3 в гамата. Въпреки слуховете за края на разработката на този автомобил, Tesla не е потвърдила спирането на работата по модела, чиято цена според Мъск ще бъде 25 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо от панелката

    8 3 Отговор
    Възможно е да съществува Тесла без волан, но без пе дали - невъзможно
  • 3 Гост

    3 9 Отговор
    Пак обещания, обещания, обещания.А мераклии за електрокарите намаляват, намаляват.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Все по-малко мераклии

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И все повече компании които произвеждат електромобили и все повече клиенти, които ги купуват. Намалява търсенето от автомобилни компании, които ги произвеждат по принуда и без желание, което рефлектира върху крайния продукт.

    Коментиран от #5

  • 5 Анонимен

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Все по-малко мераклии":

    Затова пристанищата,паркинги и стари летища са задръстени от непродадени електрички.
  • 6 МЪСК

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Бъдещето е днес.
    Миналото е нощес.
    (Шабла 16-18.06)

    Коментиран от #8

  • 7 Енергото

    0 0 Отговор
    И на тези ли ще липсват половината батерии като на ,,Сайбъра,,
  • 8 Бойко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "МЪСК":

    А на обед е пожарната .
    Коли ще отиде някой мол фира .