Отидете към основна версия

2 545 11

Какво очакват младите шофьори от техния автомобил

  • автомобилни технологии-
  • млади водачи-
  • проучване

Скорошно проучване показва нагласите на младото поколение спрямо автомобилите

Снимка: Shutterstock

Според скорошно проучване, шофьорите очакват електронните помощници да подобрят нивото им на комфорт и безопасност, а също така мечтаят за помощ при намирането на свободни места за паркиране и оптимални маршрути.

Младите хора искат да видят елементи в модерните автомобилни технологии, които ще улеснят шофирането им, като им предоставят насоки. В същото време мнозинството от анкетираните смятат, че контролът върху управлението на превозното средство трябва да остане в ръцете на водача.

Способността да получавате предупреждения за опасни ситуации по пътищата отпред е особено ценена (55%). Почти половината от анкетираните също се интересуват от системи, които могат динамично да коригират маршрута в зависимост от плътността на трафика (53%) , както и от информация за наличието на свободни места за паркиране (42%). За много респонденти е важно колата да може да предупреждава за необходимата поддръжка и ремонт.

43% от участниците в проучването са готови да споделят данни за своите пътувания, ако това им позволява да получат отстъпка от застраховката. Въпреки очевидния интерес към електронните асистенти в автомобила, само 15% от анкетираните са готови напълно да поверят управлението на автомобила си на автопилота.

При избора на автомобил младите хора обръщат внимание на наличието на модерни системи, които улесняват шофирането и повишават безопасността. Най-популярните функции днес са сензори за паркиране (42%), навигационна система (36%), адаптивен круиз контрол (22%), автоматично аварийно спиране и интернет връзка (20%).

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини