Отидете към основна версия

2 081 17

Тръмп блокира влизането на бежанци в САЩ

  • бежанци-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • забрана-
  • сирия

Новият американски президент иска да държи радикалния ислям далеч от САЩ

Снимка: БТА/ AP

Новият американски президент Доналд Тръмп подписа указ за забрана на приемането на бежанци в Съединените американски щати, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Мярката на новата администрация цели да държи „радикалния ислям далеч от Щатите“. Тя важи за седем страни с предимно мюсюлманско население.

Доналд Тръмп забрани пристигането на бежанци от Сирия на американска земя, докато не бъдат направени „значителни промени“.

По време на кампанията си републиканецът заяви, че трябва да бъде въведена система, която да ограничи рисковете от тероризъм. Той дори поиска мюсюлманите да бъдат регистрирани в специална база данни.

Доналд Тръмп подписа указа в Пентагона след церемония, на която генерал Джеймс Матис бе официално назначен като министър на отбраната. Правозащитни организации разкритикуваха забраната.

„Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница", заяви Доналд Тръмп. Той допълни, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които ще подкрепят страната и ще „обичат нашия народ".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини