Отидете към основна версия

1 020 2

Обвинения в убийство за атентатора от Квебек

  • канада-
  • атентатор-
  • квебек

Той е бил привърженик на Марин льо Пен

Снимка: БТА/AP

Френско-канадски студент бе обвинен в убийството на шестима души след стрелбата срещу джамия в Канада през вчерашния ден, съобщи „Evening Standard”.

Срещу Алекандър Бисонет са повдигнати шест обвинения за убийство от първа степен и пет обвинения за опит за убийство.

27-годишния студент откри стрелба в джамията в Квебек, докато в нея имаше 50 души. Съдебното заседание е насрочено за 21-ви февруари.

По-рано бе съобщено, че вторият заподозрян - канадският гражданин от марокански произход Мохамед Кадир, след разпит е бил освободен и сега е квалифициран като свидетел на терористичния акт. Бисонет и Кадир били студенти от университета "Лавал" - най-големия френскоезичен университет в Северна Америка.

Неговите състуденти го описват като асоциален и затворен. Той има сериозни познания по история и политика. Бисонет е бил привърженик на десни радикални идеи. Считан е за привърженик на лидера на френските националисти Марин Льо Пен. Няколко джамии в Канада са затворени от вчера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Канада арестуваха заподозрян за стрелбата

    Канадската полиция арестува двама души, заподозрени за стрелбата в джамия в Квебек, при която бяха убити шестима души, съобщи Би Би Си. По-късно об ...
    30.01.2017
    1 008
    2
  • Ужас от куршуми в Канада

    Шестима души загинаха при стрелба в джамия в Канада, съобщи Би Би Си. Инцидентът е станал в Ислямски културен център в Квебек. Там са били събрани ...
    30.01.2017
    2 803
    5
Новини по държави: