Отидете към основна версия

994 2

Симфоничен оркестър срещу Тръмп (ВИДЕО)

  • дрезден-
  • оркестър-
  • симфоничен оркестър-
  • стена-
  • доналд тръмп

Дрездентският оркестър ще протестира с концерт срещу плана на Тръмп за стена между САЩ и Мексико

Снимка: БТА/АР

Дрезденският симфоничен оркестър планира да изнесе на 3 юни концерт на границата на САЩ с Мексико срещу проекта на Доналд Тръмп да издигне стена там, предаде Си Ен Ен.

Музикантите ще свирят едновременно от двете страни на границата - в Тихуана в Мексико и в Сан Диего в САЩ. Ще се включат техни американски и мексикански колеги. Проектът е наречен "Разрушете тази стена".

В рамките на проекта музикантите от оркестъра ще участват и в други прояви по границата, като например танцови спектакли и дори волейболен мач, като мрежата ще бъде металната бариера, която сега очертава границата.

През 2016 г. Дрездентският симфоничен оркестър, основан през 1997 г., отбеляза арменския геноцид и предизвика протестите на турското правителство.

Смята се, че по света сега има около 70 стени. Преди четвърт век те бяха само десетина, казва изследователката Елизабет Вале от Университета в Квебек.

Тръмп иска да построи стена с дължина 3142 километра по границата на САЩ с Мексико, за да спре незаконната имиграция и трафика на дрога. Конгресът обаче му отказва за момента финансиране за това скъпо начинание и се ограничава да деблокира средства само за засилване на технологиите за наблюдение на границата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Стената с Мексико върви по план

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че обещаната от него стена по границата с Мексико ще бъде построена, преди да завърши мандатът му, предаде & ...
    26.04.2017
    1 214
    9