Last news in Fakti

9 Май, 2017 08:05 982 2

Симфоничен оркестър срещу Тръмп (ВИДЕО)

  • дрезден-
  • оркестър-
  • симфоничен оркестър-
  • стена-
  • доналд тръмп

Дрездентският оркестър ще протестира с концерт срещу плана на Тръмп за стена между САЩ и Мексико

Симфоничен оркестър срещу Тръмп (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Дрезденският симфоничен оркестър планира да изнесе на 3 юни концерт на границата на САЩ с Мексико срещу проекта на Доналд Тръмп да издигне стена там, предаде Си Ен Ен.

Музикантите ще свирят едновременно от двете страни на границата - в Тихуана в Мексико и в Сан Диего в САЩ. Ще се включат техни американски и мексикански колеги. Проектът е наречен "Разрушете тази стена".

В рамките на проекта музикантите от оркестъра ще участват и в други прояви по границата, като например танцови спектакли и дори волейболен мач, като мрежата ще бъде металната бариера, която сега очертава границата.

През 2016 г. Дрездентският симфоничен оркестър, основан през 1997 г., отбеляза арменския геноцид и предизвика протестите на турското правителство.

Смята се, че по света сега има около 70 стени. Преди четвърт век те бяха само десетина, казва изследователката Елизабет Вале от Университета в Квебек.

Тръмп иска да построи стена с дължина 3142 километра по границата на САЩ с Мексико, за да спре незаконната имиграция и трафика на дрога. Конгресът обаче му отказва за момента финансиране за това скъпо начинание и се ограничава да деблокира средства само за засилване на технологиите за наблюдение на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 1 Отговор
    По света няма интелигентна личност, която да не вижда колко зле е чичо Дони!

    Коментиран от #2

  • 2 Нафарфорий

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    пеньо къв е смисъла да са интелигентни като си ползват главите за простотии, тия либерасти, солидно спонсорирани от дедо сорос, не се научиха да правят разлика между берлинската стена дето разделяше европейци от европейци и стената на тръмп дето ще разделя трудолюбиви хора от наркотрафиканти!?