Отидете към основна версия

9 035 46

Обрат! "Убитият" руски журналист "възкръсна" в Киев

  • аркадий бабченко-
  • украйна-
  • русия

Аркадий Бабченко, обявен за ликвидиран в украинска столица, се появи на брифинг на Службата за сигурност

Снимки: БТА/АР

Руският журналист Аркадий Бабченко, за когото беше съобщено, че вчера е бил убит в Киев, изненадващо се появи днес пред свои колеги, поканени на брифинг от Службата за сигурност на Украйна (ССУ), предаде ТАСС.

"Скъпи приятели, аз, разбира се, трябваше да съчувствам на семейството на Аркадий Бабченко, но няма да го направя, искам да поздравя семейството му, всички нас и целия свят, който ни гледа, и да поздравя Бабченко", каза на брифинг ръководителят на ССУ Васил Грицак, след което покани журналиста да влезе в залата, където се провеждаше брифингът.

ССУ публично обвини Русия, че е поръчала убийството на журналиста Бабченко.

"Според данните, с които разполагаме, убийството на Бабченко е поръчано от руските спецслужби", каза Грицак на съвместна пресконференция с украинския генерален прокурор Юрий Луценко. Той добави, че извършването на покушението е било възложено на двама украински граждани.

Грицак посочи, че ССУ е получила информация за руски заговор за убийството на критика на Кремъл Бабченко и е успяла да го предотврати.

Бабченко благодари на ССУ, че му е спасила живота.

Грицак съобщи, че благодарение на проведената операция е предотвратена цинична провокация и е документирана подготовката на престъплението от руските спецслужби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: