Отидете към основна версия

9 456 66

Бабченко: Ще танцувам на гроба на Путин!

  • украйна-
  • русия-
  • гроб-
  • владимир путин-
  • журналист-
  • аркадий бабченко

Руският журналист инсценира собствената си смърт

Снимка: БТА/ AP

Ще танцувам на гроба на Путин. Това обеща руският журналист Аркадий Бабченко, който инсценира собствената си смърт. Бе съобщено, че руснакът е убит в украинската столица Киев, но ден по-късно се появи на пресконференция.

Украинските служби обявиха, че са предотвратили покушение срещу него от страна на руските сили. Бабченко избяга от родината си заради опасения за собствения си живот. Той е критичен към Кремъл и руските управляващи.

„Обещал съм да умра на 96 години, след като танцувам върху гроба на Путин и си направя селфи върху „Абрамс“ на булевард „Тверской“. Ще се постарая да го направя“, написа руският журналист от профила си във Фейсбук.

„Очевидно, такъв е бил планът - да възкръсвам на всеки четири години. Господи, как ми омръзна да умирам. Добро утро“, завърши журналистът. Русия остро осъди действията на Украйна и журналиста, определяйки случилото се като „маскарад“.

Бабченко обяви, че преди четири години е избегнал смъртта. Той е отказал да се качи на украински военен хеликоптер, който по-късно е бил свален. Журналистът, който отразява конфликта в Източна Украйна, определи случилото се като „второ раждане“. Украинският премиер Володимир Гройсман написа, че „руската тоталитарна машина“ не е простила на Бабченко неговата „искреност“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: