Отидете към основна версия

1 661 6

Русия прескача санкциите срещу Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • сащ

Обвинения на САЩ срещу руската администрация

Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обвини Русия, че "мами" за санкциите на ООН срещу Северна Корея, и заяви, че САЩ разполагат с "доказателства за последователни и широкообхватни руски нарушения", съобщи Дарик.

Пред Съвета за сигурност на ООН Хейли заяви, че макар и да са в ход "сложни и чувствителни преговори" между САЩ и Северна Корея, сега не е правилното време да се започва облекчаване на санкциите срещу Пхенян.

"Русия трябва да спре с нарушенията на санкциите срещу Северна Корея. Трябва да сложи край на организирания си опит да прикрие доказателствата за нарушения на санкциите", каза тя. "Нарушенията й не са единични случаи. Те са систематични", допълни Хейли.

Китайският постоянен представител в ООН Ма Чжаосюй заяви, че страната му изпълнява санкциите срещу Северна Корея и предупреди, че конфронтацията с Пхенян "не води доникъде". Той призова в преговорите между САЩ и Северна Корея да бъде постигнат напредък и апелира Съветът за сигурност да остане единен по въпроса.

"Прибягването до сила няма да донесе нищо друго, освен катастрофални последици", каза Ма пред съвета.

След като през юни президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун поеха ангажимент да работят за премахване на ядрените оръжия, Русия и Китай предложиха на Съвета за сигурност да обсъди облекчаване на санкциите.САЩ и другите членки на съвета заявиха, че санкциите трябва да бъдат прилагани стриктно, докато Пхенян не пристъпи към действия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ким Чен-ун доволен от Доналд Тръмп

    Срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп донесе стабилизиране в регионалната сигурност. Това заяви лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун по време на сре ...
    18.09.2018
    1 868
    4
  • Важна среща между Северна Корея и Южна Корея

    Лидерите на Северна Корея и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин ще се срещнат на 18-ти и 19-ти септември, съобщи РИА Новости. Основна тема на разгов ...
    17.09.2018
    1 157
    4
  • Ким иска спешна среща с Тръмп

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е получил "много топло" и "положително" писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. В текста Пхеня ...
    11.09.2018
    2 767
    8