Отидете към основна версия

2 351 4

Доклад: Северна Македония е стабилна

  • скопие-
  • северна македония-
  • зоран заев-
  • стево пендаровски

Няма индикации, че може да бъдат застрашени границите или териториалната цялост на страната

Снимка: Shutterstock

В кабинета на президента на Република Северна Македония вчера се състоя заседание на Съвета за сигурност на страната, съобщава вестник "Нова Македония". Участниците в срещата констатирали, че ситуацията в страната и региона е стабилна и засега няма индикации, че може да бъдат застрашени границите или пък териториалната цялост и суверенитета на Северна Македония, пише изданието.

Отговаряйки на журналистически въпроси президентът Стево Пендаровски посочи, че от влиятелни международни фактори пристигат информации за възможно задвижване на диалога Белград - Прищина, което може да повлияе на ситуацията в Западните Балкани.

Република Северна Македония граничи с двете държави и затова трябва да бъдем подготвени за всички варианти, които евентуално може да се случат в рамките на преговорите, подчертал Пендаровски.

Той допълнил, че това означава, че Северна Македония трябва да обяснява своята позиция и това кое решение би било най-позитивно за нея като държава. На заседанието било договорено Съветът за сигурност да се среща на всеки два до три месеца.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: