Last news in Fakti

5 Септември, 2019 11:15 2 342 4

Доклад: Северна Македония е стабилна

  • скопие-
  • северна македония-
  • зоран заев-
  • стево пендаровски

Няма индикации, че може да бъдат застрашени границите или териториалната цялост на страната

Доклад: Северна Македония е стабилна - 1
Снимка: Shutterstock

В кабинета на президента на Република Северна Македония вчера се състоя заседание на Съвета за сигурност на страната, съобщава вестник "Нова Македония". Участниците в срещата констатирали, че ситуацията в страната и региона е стабилна и засега няма индикации, че може да бъдат застрашени границите или пък териториалната цялост и суверенитета на Северна Македония, пише изданието.

Отговаряйки на журналистически въпроси президентът Стево Пендаровски посочи, че от влиятелни международни фактори пристигат информации за възможно задвижване на диалога Белград - Прищина, което може да повлияе на ситуацията в Западните Балкани.

Република Северна Македония граничи с двете държави и затова трябва да бъдем подготвени за всички варианти, които евентуално може да се случат в рамките на преговорите, подчертал Пендаровски.

Доклад: Северна Македония е стабилна

Той допълнил, че това означава, че Северна Македония трябва да обяснява своята позиция и това кое решение би било най-позитивно за нея като държава. На заседанието било договорено Съветът за сигурност да се среща на всеки два до три месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още е спокойно

    5 2 Отговор
    но албанците ще си поискат едно парче от българската земя в Северна Македония!
  • 2 Тръмп

    2 2 Отговор
    Северна Македония трябва само да копира Българския етнически модел и няма да има притеснения за разпад!!!:):):)Заплахите са вечни,но когато се действа умно биват преодолявани!!!:):):)

    Коментиран от #3

  • 3 Тръмп

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Ама те го следват, бе колега, отглеждат си албанци на килограм, ся като ги подпра да влезнат в ЕС и ще ги захранят с едни европари, а после ще им ги оставим самина да ги издържат. Междувременно ще им набутаме няколко милиарда заем от световната банка, по линия на НАТО ще сключат изгоден договор да си купят две фрегати и четири катера за Охридското езеро и нямат мърдане. Така здраво ще ги натиснем че няма да мръднат.
  • 4 Кой68

    3 0 Отговор
    Стабилна като селски вратник на течение....
Новини по държави: