Отидете към основна версия

2 537 20

Лукашенко заплаши, че „до дни” ще реши проблема с протестите

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • протести-
  • избори

В Беларус след изборите се провеждат мащабни протести

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани да разреши ситуацията с протестите в страната през следващите дни, предаде агенция БелТА, цитирана от ТАСС.

„Ситуацията в Минск не трябва да ви притеснява, това е мой проблем, който трябва да реша и ще го направим. И, повярвайте ми, ще решим тази ситуацията в идните дни”, заяви Лукашенко, без да конкретизира по какъв начин мисли да го направи.

В Беларус след изборите се провеждат мащабни протести. Опозицията отказа да признае, че Лукашенко е събрал 80% на изборите, посочвайки, че е имало редица нарушения и резултатите са манипулирани. Лукашенко каза, че ситуацията в страната се политизира и не трябва да бъде разглеждана като катастрофа.

Президентските избори в Беларус се проведоха на 9 август. Беларуската ЦИК обяви, че Лукашенко е събрал 80% от вота, но опозицията в лицето на Светлана Тихановска отказва да признае тези резултати. Европейският съюз заплаши да наложи санкции, ако продължават да се нарушават правата на гражданите и продължат репресиите срещу протестиращите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: