21 Август, 2020 20:35 2 533 20

Лукашенко заплаши, че „до дни” ще реши проблема с протестите

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • протести-
  • избори

В Беларус след изборите се провеждат мащабни протести

Лукашенко заплаши, че „до дни” ще реши проблема с протестите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани да разреши ситуацията с протестите в страната през следващите дни, предаде агенция БелТА, цитирана от ТАСС.

„Ситуацията в Минск не трябва да ви притеснява, това е мой проблем, който трябва да реша и ще го направим. И, повярвайте ми, ще решим тази ситуацията в идните дни”, заяви Лукашенко, без да конкретизира по какъв начин мисли да го направи.

В Беларус след изборите се провеждат мащабни протести. Опозицията отказа да признае, че Лукашенко е събрал 80% на изборите, посочвайки, че е имало редица нарушения и резултатите са манипулирани. Лукашенко каза, че ситуацията в страната се политизира и не трябва да бъде разглеждана като катастрофа.

Президентските избори в Беларус се проведоха на 9 август. Беларуската ЦИК обяви, че Лукашенко е събрал 80% от вота, но опозицията в лицето на Светлана Тихановска отказва да признае тези резултати. Европейският съюз заплаши да наложи санкции, ако продължават да се нарушават правата на гражданите и продължат репресиите срещу протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    8 20 Отговор
    Ще си навлече големи проблеми да дни хаха :D
  • 2 ДА РЕШАВА ПРЕДИ

    35 8 Отговор
    ДА СТАНЕ СЪЩОТО КАКВОТО СТАНА В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. ..ПРОДАДОХА И РАЗРУШИХА ДЪРЖАВАТА. .ЕВРЕИНА ЧАКА УДОБЕН МОМЕНТ ДА КУПИ ЗАВОДИТЕ ЗА МАЗ КАМАЗ ТРАКТОРИ ЕТС

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Жоро

    20 14 Отговор
    Така се прави а не като тук шепа хора от 10 човека блокират кръстовище

    Коментиран от #8, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фридман

    24 4 Отговор
    За дълбоко съжаление на сороснята те не избират управниците в Беларус и Русия!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лапаш ли мършо..

    19 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Не сравнява крадците от България с патриотите от Беларус! В България управляващите освен да крадът друго не правят в Беларус управляващите мислят за народа!
  • 9 Братиньо Луки

    5 3 Отговор
    Глей кво става в България и давай напрад. Насрали сме сме се, ама дръж гащите и удри, после ми пусни на мобилката само едно "Blagodarja". И малко от ония, по 500...
  • 10 Емилов

    13 16 Отговор
    Който е тръгнал срещу народа си винаги в губил!!! Много е уверен и ако мисли да арестува, бие и съди, ще намаже куршума.
  • 11 Соросоидите ще съсипят и Беларус

    25 8 Отговор
    Тези от заводите, които днес протестират, утре ще са безработни.
    В Беларус няма безработица. Няма корупция. Няма престъпност.
    В Минск улиците блестят от чистота. Евтини ток, вода, газ, качествени храни, прекрасна природа.

    Соросоидите и тази хубава държава ще я съсипят, жалко.

    Коментиран от #16

  • 12 Бесен Язовец

    24 4 Отговор
    Кво стана в Беларус като не затвори държавата заради грипа уж много смъртоносния абс. нищо не стана всичко си мина нормално живота си тече като обикновенно. Всички соросоидни слуги си затвориха държавите и народите и си блокираха икономиките та,, Световната банка" да си нареди картите за близките 20 г! Истински патриот е Лукашенко обаче не удобен на някой извън Беларус!

    Коментиран от #15

  • 13 Голем смях

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДА РЕШАВА ПРЕДИ":

    У нас комунистите разрушиха държавата и станаха първи капиталисти,а децата им сега са депутати,министри,банкери,членове на бордове и крупни земевладелци ,животновъди и хотелиери.И основните бенефициенти по ..европейски програми ..за милиарди европари.
  • 14 Михайл

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДА РЕШАВА ПРЕДИ":

    Точно това искат да стане да за грабят всичко което имат. Както се слупи в бг в Украйна и на много места
  • 15 Шишко

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    (Какво да стане, всичко покрай вируса е една измама, абе някой да е чул за Израел колко болни има, колко заболели. Оздравели. А? Дори за Северна Корея чухме за болен хахха един, Австралия дори хиляди на Марс също към няколко хиляди и там,но никой нищо не каза за Израел хахахха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 246

    13 1 Отговор
    От ЕС нека си заплашват, те не са признали Тихановская за президент обаче. Сториха го само Литва и Полша. А полският външен министър си подаде оставката. Някои зли езици твърдят, че това е свързано и с неговата намеса в протестите на белоруската опозиция. Светлана Тихановская днес даде пресконференция през избрани свободни медии от ранга на Дойче Веле. Тя се запъваше когато четеше онова, което са и написали онези които и правят реклама, че може да бъде лидер. Тя каза, че в Белорусия стачкуват вече хиляда работника. Тук не можах да не се разсмя, в страната им има милиони работещи и само хиляда стачкуват. Общо взето опозиционерите дават малко на задна скорост. По-спокойно е като гледам картина от Минск и демонстранти и полиция вече не се трепят взаимно. Изглежда върви някакво помъдряване сред народа и му се възвръща паметта какво се случи с Украйна 2014 година.
  • 18 246

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Така се прави какво?Маса екзактирани младежи с фашистки бяло, червено, бяло знамена искат да свалят Лукашенко и клекнат в краката на своята президентша-домакиня, която избяга в Литва?Пази, Боже, нашия народ да не оглупее до толкова. Ти слушал ли си речите на Тихановская? Мър, Мър, Мър, аз никога не съм искала да се занимавам с политика, но съдбата така определи. В руско езичните канали на Интернет често я наричат - умиращия лебед. Просто дамата е много флегматична, има нула харизма и не умее да изразява мисълта си. Което разбира се не значи, че не би могла да бъде перфектна домакиня. За да пържиш кюфтета се изискват умения разбира се, но не ораторски и управленски. Старите хора казват,, Да би мирно седяло, не би чудо видяло " Тя все пак не е Жана Дарк, а само жена на предприемач - блогер. Ако Лукашенко се задържи на власт, тя ще остане в принудително затворена в Литва, без да може да се завърне в родината си за известно време.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Безпартиен

    1 6 Отговор
    Руски възпитаник, всичко може с изтезания и убийства на демонстранти. Нашите протестиращи да видят, желаната им руска демокрация
Новини по държави: