Last news in Fakti

20 Август, 2020 19:10 2 036 16

Кремъл: В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса

  • русия-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Стотици служители на беларуската държавна телевизия отново излязоха да стачкуват на фона на протести срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко

Кремъл: В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса - 1
Снимка: shutterstock

В Беларус се наблюдава пряка и косвена външна намеса, а сигналите, че чуждестранни държави преговарят с беларуската опозиция са знак за намеса във вътрешните работи на страната, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Няма да назовавам тези сили, това са държави. Констатираме, че се наблюдава косвена и дори пряка намеса. Разтревожени сме от това", заяви говорителят.

"И още веднъж повтаряме: убедени сме, че проблемите на Беларус трябва да бъдат решавани от самите беларуси чрез диалог и придържане към правото", заяви той.

Канцеларията на главния прокурор на Беларус заяви днес, че е образувала наказателно дело срещу Координационния съвет на беларуската опозиция, който оспорва резултатите от президентските избори на 9 август. Според главния прокурор организацията се стреми към завземане на властта и подкопаване на националната сигурност, съобщи агенция РИА Новости, предава БТА.

Стотици служители на беларуската държавна телевизия отново излязоха да стачкуват на фона на протести срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко, предаде Асошиейтед прес.

Вячеслав Ломоносов, един от служителите на телевизията, присъединил се към стачката, каза, че колегите му повече не могат да търпят официалните забрани за обективно отразяване на събитията в Беларус, предизвикали широк международен отзвук.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в България не се ?

    30 5 Отговор
    Нашият премиер лети до америка, начукват му канчето и след един месец взимаме 2 милиарда заеммм. Хммммм..
  • 2 Корумпиран

    13 7 Отговор
    95% от беларуския народ са предатели и обичат парите на външния свят затова не се чувстват горди беларуси патриоти то ако бяха истински беларуси външната намеса нямаше да постигне успех като този
  • 3 Нас какво ни интересува

    21 4 Отговор
    В Беларус дали знаят, че българите протестират против мутрите ?
  • 4 Бончо

    10 21 Отговор
    Диктатора Лукашенко е мил и драг но лошия Запад се намесва.
  • 5 Бай Бай

    7 22 Отговор
    Диктаторите като Лукашенко рано или късно си заминават.

    Коментиран от #7

  • 6 ОБЕКТИВЕН

    32 4 Отговор
    1% ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЩЕ СЕ НАГУШАТ ЯКО, А ОСТАНАЛИТЕ УМНИЦИ СКОРО ЩЕ ПИТАТ КЪДЕ СЕлЪТ ГЛАДНИТЕ.

    Коментиран от #8

  • 7 РЕАЛИСТ

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Бай":

    Да , вярно е, заминават си. Минават обаче години и хората си викат" Абе, по хубаво се живееше преди". Справка: Тодор Живков, Садам Хюсеин, Муамар Кадафи и т.н.

    Коментиран от #9

  • 8 Георги

    31 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВЕН":

    На полето в Англия,гледачи на стари хора в Италия,миячи на съдове в Испания,разносвачи на храна в Германия на хора дето с месеци не са излизали,хамали живеещи в контейнери или при червените фенери в Холандия,другите ще мрат по кофите или улиците,а най късметлиите ще станат американски граждани с 3 ипотеки,дървена къща и голямо его или платени тролове на разни групи целящи раздор и дезинформация в страната.
  • 9 Бай Бай

    3 26 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Хаха по време на Живков и други диктатори по добре са живяли само комунистите и тяхните подлоги, които сега тролят тук.

    Коментиран от #14

  • 10 АрхНикола Пеев

    4 0 Отговор
    Тази песен ни е позната от 50 г. така се баламосват шараните
  • 11 Политолог

    1 14 Отговор
    Един Георги се жалва: по полета на Англия, гледачи на стари хора в Италия..... Забравяш Георги, всяка седмица за Гърция на почивка пътуват средно-200-250 000. Моловете са пълни с пазаруващи, виж само сутрин колко хора пътуват за работа с личните си автомобили. Неделя се завърнах от нашето море, пълно е с българи, почиват. Средната заплата в момента е за юни 1355 лв. Ти или си некадърник или повтаряш крякането на Корнелия
  • 12 Историк

    1 11 Отговор
    Един реалист със сълзи на умиление си спомня "колко хубава се е живеело при Т.Живков". Може, ако си бил в списъка на комунистите с привилегии, да ти носят специална храна по заявка . Специални меса от Троянско, плодове и зеленчуци от Сливо поле, Русенско, бира Загорка и Кока кола... Сега тези жалващи се са с пенсии по 1200 лв
    Ако много ти е мъчно, заминавай за Пхенян, Хавана, Москва

    Коментиран от #16

  • 13 Диди

    1 16 Отговор
    Русия е първата държава,която се намеси.ЕС не признава изборите.ЕС помага с 25 Млн.Евро на Белорусия.А първото което руснаците направиха е,че изпратиха военни (без нашивки) към Белорусия.Военните са там за да бият народа.Разбира се че Гео политически Белорусия е важна за Русия,но само с бой не става. Същият сценарий направиха и с Украйна.Русия е лъжлива,долна сган.

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Бай":

    е май дядо ти.
  • 15 Милионите

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Милионите не са 25 , а 53 ...и не се дават на държавата , а на протестърските структури, създадени от чуждите посолства, основно от полското.
    Това е захранване на петата колона, а не помощ.
    Ай стига писахте тъй.по.тии, троло.ве козяшки.
  • 16 Аре бе отворен

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    По времето на Тошо, вдовица можеше с една заплата на работник в завод(ВМЗ Сопот), да изплати апартамента си и да отгледа , и изучи двете си дъщери ( говоря за моя близка ). Можеш ли днес с работническа заплата да направиш същото ? Ако не можеш , не смЪрдясвай.
    Е, вярно не караше Мерцедес, а Вартбург и не ходеше на почивка в Аруба и Абу Даби, а с карта на българското Черноморие, ма кат гледам и днешните работници нещо не са се затичали накъм Ибиса и Аруба, а и карти за Слънчев бряг няма вече, та си седят на място.
Новини по държави: