Отидете към основна версия

5 851 36

Циркът с „Новичок“ се завърна

  • новичок-
  • цирк-
  • алексей навални-
  • русия-
  • норвегия-
  • нато-
  • отравяне-
  • сергей скрипал

Между другото, как живеят баща и дъщеря Скрипал?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Специална военна лаборатория проведе токсикологично изследване на анализите на Алексей Навални, който сега се намира в берлинска болница. „Срещу Алексей Навални е извършен опит за покушение, за да го накарат да замълчи“, заяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от норвежкото издание Steigan, пише агенция "Фокус".

Норвегия и НАТО осъждат нападението

Норвежките власти категорично осъдиха нападението срещу Навални. Външният министър Ине Ериксен Сьорейде, от консервативната партия Хьойре, казва, че Норвегия има пълно доверие в разследването и оценките на германските власти. „Сега върху руските власти лежи голямата отговорност да проведат щателно и достоверно разследване на отравянето с нервно-паралитичното вещество“, заяви тя. Генералният секретар Йенс Столтенберг публикува следния пост: "Германия обяви, че Алексей Навални е жертва на атака с „Новичок“. Категорично осъждам употребата на военно-нервен агент, което прави пълно и прозрачно разследване от страна на руската страна наложително. Ще се консултираме с Германия и всички съюзници в НАТО относно последствията“.

Е, започна се. Те се надяват, че всички са забравили случая със Скрипалите и сега могат отново да представят желаното за действително. Между другото, как живеят баща и дъщеря Скрипал? Някой да знае? И сега външният министър Сьорейде, генералният секретар Столтенберг и канцлерът Меркел искат да повярваме, че руските власти първо са искали да убият Навални с „армейски“ нервен агент (по думите на Столтенберг), а когато са се провалили, благополучно изпращат жертвата в Берлин, за да могат германските военни лаборатории да разберат какво замисля коварният Путин.

И как сега Русия може да докаже своята невинност? И може ли самият Столтенберг убедително да докаже, че не го е направил той? Също така трябва да се добави, че ако Навални наистина беше отровен с "Новичок", той вече щеше да е мъртъв и екипажът на самолета и другите пътници в полета до Берлин щяха да пострадат заедно с него. Този случай е колкото тъжен, толкова и неправдоподобен от самото начало. Най-много прилича на скеча от „Монти Пайтън“ за мъртвия папагал от вида „Норвежки син“, който продавач в зоомагазин е продал на купувач. Най-правдоподобната версия е провокация за разваляне на отношенията между Русия и Германия в отчаян опит за спиране на „Северен поток-2“. Не можем да докажем това, но във всеки случай е по-вероятно от хипотезата на Сьорейде, Меркел и Столтенберг.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: