Last news in Fakti

10 Септември, 2020 09:08 5 547 47

Навални е жив заради "щастлива случайност"

  • алексей навални-
  • германия-
  • отравяне-
  • новичок-
  • случайност-
  • лекари

Той е бил отровен от нов тип химическо оръжие от групата „Новичок“

Навални е жив заради "щастлива случайност" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германските власти смятат, че руският блогър Алексей Навални е оцелял само благодарение на „верига от щастливи случайности“, бързата реакция на пилотите на самолета, в който е летял, и лекарите в Омск. Това пише вестник Die Zeit, позовавайки се на свои източници, цитиран от TACC.

Изданието отбелязва, че експерти от Института по фармакология и токсикология на Бундесвера, които са изследвали пробите на Навални, са стигнали до заключението, че „е бил отровен от нов тип химическо оръжие от групата „Новичок“ - вариант, който светът още не е виждал преди тази атака“. Според немски експерти той е по-смъртоносен от „всички останали видове от тази група“. Следи от веществото са открити „по ръцете и гърлото на бутилката, от която е пил“, пише Die Zeit. Вестникът отбелязва, че според заключенията на германската страна „тази версия на „Новичок“ действа по-бавно от известните“, предаде агенция "Фокус".

"Германското правителство вече не се съмнява кой стои зад атаката - руската тайна служба", пише вестникът. Според неговата версия властите на ФРГ предполагат, че това може да е агент на ФСБ. "В Берлин казват, че той (Навални - бел. ТАСС) е оцелял само благодарение на верига от щастливи обстоятелства, например бързата реакция на пилота, спешно приземил самолета, както и лекарите в Омск, които веднага са приложили атропин на Навални", пише вестникът. Според изданието германски експерти смятат, че подобна операция може да бъде извършена само от специални служби и се съмняват, че това е нападение от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТВ новините

    11 41 Отговор
    Навални е жив по една проста причина той лично е оправил щерките и самия Путин Путин е лудо влюбен в него и го пожали
  • 2 отгоре на всичко сте и тъпи

    56 14 Отговор
    А стига с тия глупости бе евролицемери , хората искат от вас сигурен и спокоен живот , а не напрежения , каквито непрекъснато насаждате.
  • 3 Уди Кълвача

    69 10 Отговор
    Много смъртоносно вещество и той обаче оцелял заради червеното конче вързано на китката. Соросоидната пресата става все по жалка!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ядеитн

    44 6 Отговор
    Да ве да. Руснаците, службите им де, ако сакаха да го тепят тоя пустиняк - отдавна да са го затрили. Со них майтап не бива! Просто тоя го заковаха да са не репчи некое време.
  • 7 НИНА

    38 6 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ
  • 8 Раша

    40 6 Отговор
    Съществува списък-опис,с подписи на вещи лица-свидетелите,които подтвърждават,какви лични вещи бяха намерени у Навални и с какви той тпъгва за Берлин.
    Бутилки или шишенца отсътстват в списъка.
  • 9 минчо

    38 5 Отговор
    Тоя НОВИЧОК Е ПЪЛНА ИЗМАМА НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ ОТ НЕГО 2 В АНГЛИЯ ЖИВИ ОЩЕ ЕДИН В АНГЛИЯ ЖИВ ПОСЛЕ В БЪЛГАРИЯ В КОЯТО СЕ УМИРА ОТ ЗЪБ СПАСИХА ЕДИН ОТ НОВИЧОК И СЕГА И ТОЯ ПАК ГО СПАСИХА .Е КАЖЕТЕ ХОНЕ ЕДИН УМРЯЛ
  • 10 Моли се

    34 2 Отговор
    Ако "службите" са ти вдигнали "мерника", 100% си мъртвец. Другата си е верига от щастливи случайности
  • 11 Тошко

    49 4 Отговор
    По руските източници има видеа, как през цялото време Навални е бил на хранилка на американците. Има записи при предаване на документи и пари. Руснаците си траеха, защото не искаха да си правят сами проблеми. В момента, в който руснаците и германците си стискаха ръцете за Северен поток, и хоп нова пречка. Американците го отровиха, и правят последен опит да прецакат Северен поток.
  • 12 СССРБарета

    40 4 Отговор
    всички Ние знаем че този нов тип новичок е доста смъртоносен котката Бог да я прости на скрипал загина в Страшни мъки и бавно! Hо аз продължавам да питам, откъде котката на скрипал е имала ключове от къщата му? И как е боравила с дръжката на входната врата където беше открит въпросният новичок?
  • 13 гост

    15 37 Отговор
    Пълна изолация на кочината от ЕС и САЩ и забрана за всякаква търговия с нея !! Да си продават умрелия петрол и газ на Китай , да видят как се търгува с китайци , хахахха !!! Както озвереят от глад , щото и сега са на дажби , сами ще хвърлят джуджето на вълците и ще дойдат да молят за помощи като 90 година !!!

    Коментиран от #19, #40

  • 14 покруса

    29 4 Отговор
    Това просто не е вярно. При руските тайни служби пропуски няма. Ако са искали да го премахнат,отдавна да са го сторили. Откъдето минат,след тях са само кръв и пепелища,празно няма. Ни пилоти,нито лекари,нищо не помага,Навални отдавна да си е отишъл.
  • 15 Старичок

    37 3 Отговор
    Аз не мога да разбера западните "демкрации" и техните обвинения.
    Хем новия ноичок, по-смъртоносен, хем пък Навални жив.
    Абе един обикновен химик може да забърка, далеч по-опасна отрова, при това такава, че да не оставя чак такива следи в организма.
    И защо им е на "тъпите" руснаци да оставят следи и да се разкриват?
    Не е ли далеч по-лесно да платят 200 евро на някой наркоман, който да блъсне с колата си тоя, Навални? После съд, присъда и кой ще вярва на наркомана?! Изкарват го невменяем и в жълтото заведение. А, после всичко може да се случи с него.
    Или една яка, финасова инжекция на тъпкача на Навални, който да го придуши при "нестандартни", сексуални практики?! А, после по горната схема.
    Що за такива балъци ни взимат тия хора, а ?!

    Коментиран от #18, #20

  • 16 волан

    24 3 Отговор
    Глупости немски,новичоци,старичоци,простотии!
  • 17 Костова

    23 3 Отговор
    Откъде пък излезе сега тази бутилка от която е пил Навални и как тя се е оказала у немската военна лаборатория?На камерите на летището се вижда ясно, че е консумира само чай. А в самолета не е купувал вода тъй като веднага му е прилошало. Първоначалната версия на немците бе, че със новия супер отровен Новичок някой е намазал гащите на Навални в хотела. Той, какво, бутилката с вода в боксерките (или слиповете) си ли е слагал, за да я стопли?
  • 18 гост

    4 15 Отговор

    До коментар #15 от "Старичок":

    Ако щеш разбирай , ако щеш не разбирай !!! Не разбрахте ли поне , че никой няма да ви се обяснява , нито му пука какво се обяснявате !!! На самото джудже не му пука какво мислите вие , то е ясно , а какво мислят и ще правят ЕС и САЩ !!!

    Коментиран от #21

  • 19 Нетер

    30 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Спрете се с тия глупости вече!
    В нета има свободно достъпни камери на живо от цял свят. Всеки може да види как изглежда Новосибирск например и да сравни с това как изглежда Портланд, Чикаго и пр. Съвсем лесно се забелязва кои са на купони и кои не.
    Разберете, САЩ не са това, което бяха през 70-те години на миналият век. Не са това с което ни подлъгаха да пожелаем "американската мечта". Бяха, но отдавна вече не са!
    Казвам това със съжаление.

    Коментиран от #23

  • 20 Костова

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "Старичок":

    То от гъби човек вече е по-сигурно да си замине от този свят човек отколкото от супер отровния, боен газ Новичок. Не зная как го съхраняват секретните служби на Русия, но явно е изветрял.
  • 21 е и какво

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Е, и какво ще мислят САЩ и ЕС?
    Какво измислиха по аферата "Скрипал"?
    Според теб, "джуджето", много ли се стресна при скрипал? Толкова се е стреснал, че (пак според вас) е отровил още един. Ми той много се уплашил бе! Тресе се от стрес..... опс, исках да кажа от смях.
    Смешни сте.
  • 22 Acмилан

    6 17 Отговор
    Некадърни руснаци една работа не могат да свършат като хората историята им е пълна с провали
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ГРУ инструкор

    16 2 Отговор
    Възможни сценарии за убийство на неудобен:
    . Неудобния се къпе във ваната:
    изпуска сешоара до себе си
    прилошава му и нагълтва вода
    подхлъзва се и си удря главата в ръба на ваната
    . Неудобния е на море
    Влиза в морето и повече не излиза
    а. поради мъртво вълнение
    б. поради схващане на крайник
    г. заплитане в изоставена рибарска мрежа
    . Неудобния се придвижва
    Блъска го пиян камионджия (при катастрофата умира и пияния)
    От тераса пада саксия с цвете и право по тиквата на "блогера"
    При разминаване, наркоман нанизва "блогера" с ножчето (наркомана не помни как се е случило)
    Още сценарии при които не остава новичок в кръва искате ли ?

    Коментиран от #26, #29, #33

  • 25 Вейдър

    18 1 Отговор
    Неизвестно вещество?! А те го намерили по бутилката. Как го намериха като е неизвестно? Ами то и червило може да е!
  • 26 Нетер

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ инструкор":

    Защо да ходя в Новосибирск? Аз си живея тук и не смятам да ходя никъде.
    Що не ме пращаш в Чикаго или Портланд? Защо се зацепи с тоя Новосибирск?
    Просто дадох пример и посочих градовете произволно. Това, че не теб не ти изнася факта, че съм прав, не значи, че трябва да ходя някъде.
    А, ти защо не идеш в Портланд? А ? нали там е хубаво?
    П.П>
    Ако тръгнеш за Портланд, да не забравиш да си вземеш леген и сапун, защото там е на мода "ритуланото" измиване на тъмнокожи крака от бели хора.
  • 27 Нетер

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Зaщo дa хoдя в Нoвocибирcк? Aз cи живeя тук и нe cмятaм дa хoдя никъдe.

    Щo нe мe прaщaш в Чикaгo или Пoртлaнд? Зaщo ce зaцeпи c тoя Нoвocибирcк?

    Прocтo дaдoх примeр и пocoчих грaдoвeтe прoизвoлнo. Тoвa, чe нe тeб нe ти изнacя фaктa, чe cъм прaв, нe знaчи, чe трябвa дa хoдя някъдe.

    A, ти зaщo нe идeш в Пoртлaнд? A ? нaли тaм e хубaвo?

    П.П>

    Aкo тръгнeш зa Пoртлaнд, дa нe зaбрaвиш дa cи взeмeш лeгeн и caпун, зaщoтo тaм e нa мoдa "ритулaнoтo" измивaнe нa тъмнoкoжи крaкa oт бeли хoрa.

    Коментиран от #30, #31

  • 28 падналия ангел

    22 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ти в кой рай си? Ходил ли си скоро в Сочи, Санкт Петербург или Владивосток? Знаеш ли, че няма сравнение с никой наш град. Благоустройство, пътна мрежа, мостове, чистота! Много от американските градове не могат да се сравняват с тях! Ми живей си в своя собствен свят, никой не ти забранява! Само не давай акъл на другите, които са видяли, сравнили и разбрали! Знаеш ли какви райони има в Куинс и Бруклинг? Знаеш ли, че западната част на Сан Франциско, където в Роки дават къщата където живее, че къщите са си същите, само по-вехти, не са се променили и не са мръднали и кота от 70-те години! Станахме най-големите джипсита на Европа, опропастихме страната си, а се мислим за най-великите! Е не сме, жалки сме! И такива, като теб са една от причината за това!

    Коментиран от #32

  • 29 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ инструкор":

    Никой не иска да НЕ ОСТАНЕ в кръвта !!!! Какъв е смисъла да се трови неудобен , ако няма подпис на единствен възможен поръчител !!! За какво им е някой да вярва , че случаен боклук го е направил !!! За всички трябва да е ясно КОЙ го е направил , но без да може да се докаже официално !!! Само че са объркали доказване в руска подлога , наречена съд и международни институции !!!
  • 30 падналия ангел

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Нетер":

    Зависи кой Портланд, защото са два. В Орегон, там в момента черните бият. И Портланд, щата Мейн, малко градче на брега на Атлантика. Половината ми рода е там и през година ходя там.
  • 31 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #27 от "Нетер":

    Опорките на партийното събрание , пак казах !!!! Когато дори самите руснаци не щат да седят в любимите ти руски "градове" , а са готови да дадат крак или ръка за зелена карта , на кого ще продаваш лукуми , бе , "туристееее" , хахахах !!! Русия е на първо място в света по кандидастващи за зелена карта , да не говорим за останалите места , където късат веригата руснаците !!! Ти ходи където щеш , само престани да ми пълниш коментарите с простотии , че вече ми писна да ги чета !!!
  • 32 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "падналия ангел":

    Ма тръгвай веднага и не се връщай най-добре или поне се махни от форума !!!! Когато желаещите да идат и да ОСТАНАТ в "уредените ти градове" станат поне по равно с тия "изпадналите " западни , тогава имай наглостта да се обаждаш !!! Засега отношението е поне милион към един , да не кажа милиард !!! И всички го знаят и признават за твое съжаление , най-вече самите руснаци , хахаххах !!!!

    Коментиран от #39

  • 33 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #24 от "ГРУ инструкор":

    И още по-зле , наистина случаен боклук от службите , свързан със сегашния губернатор на Новосибирск го е организирал , щото губернатора ще е най-потърпевш на изборите , ама Путя няма да го признае посмъртно , щото това значи да признае , че се случват неща без негово одобрение , което е първата стъпка към "новичок" за него !!!
  • 34 ЗайоБайо

    13 1 Отговор
    Тоя ще е ту жив , ту отровен и после ще изчезне.
    А въпрос: Тоя ли е най-големият опозиционер, че в руската дума си има опозиция, с електорат, с представите в окръжните власти. Жириновски открито казва Путин дурак и нищо му няма. Ама те не са на хранилката
  • 35 ****

    16 1 Отговор
    Целта на запада беше да се спре руската ваксина от продажба,тъй като запада губи страшно много пари от това.А ако наистина искаха руснаците да го отровят този,има медикаменти които причиняват инфаркт,и не оставят никакви следи.

    Коментиран от #37

  • 36 Marko тотюф

    16 1 Отговор
    Стига с тоя..навални бе измислен герой..фалшив герой..дивите западняци щом им допадне някой ..щом крещи с тях..айде.. той е за нас..а ние другите.. всички..многото .какво..ние сме лошите защото вярваме в друго..имаме други убеждения...а тоя..навали велик..ай сектор......
  • 37 гост

    5 13 Отговор

    До коментар #35 от "****":

    Дръж си я "ваксината" и си удари двойна доза , даже тройна , нали сте по "тройной" , хахахах !!! Даже може да ни отървеш от простотиите си , ама де този късмет , няма да припариш даже до нея , да ти я подаряват !!
  • 38 Бай Манчо

    14 1 Отговор
    Хахахахахаха и това го казват от Бундесвера или някой изтръпнал "писач" - това с "щастливите случайности" е много несериозно обяснение граничещо с мистицизъм неприсъщ за Германия но пък лесно за "смилане и разбиране" за кухите лейки :))))) Дневални е имал заболявания които са причина за припадъка му в кръвта му е имало алкохол и кофеин :))) за какви бойни вещества говорят при положение , че никой около него не е пострадал , а това с новият модел новичок е смешно - целта е спиране на СП2
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Файър

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Загубен,-хванал си куц кон!
    Няма тази сила,коята ще съсипе Русия!
    Ти си този,който изгуби и трите морета,и чест,и съвест,загубен.
  • 41 Уааааахахаааа

    12 0 Отговор
    Значи ,този пилот е приземил самолета,дошла линейка,лекарите му инжектирали атропин ........И всичко това за 2минути/толкова е нужно на веществото за да те изпрати пред портите на Св.Петър/ ?Маалийййй!БРАВОС!!!
  • 42 Начи

    10 2 Отговор
    Най- силният ,,Новичок'' не можа да убие Дневалния, а какво остава за другите?Направо да ги пускат по аптеките като илач против запек.

    Коментиран от #44

  • 43 Димитров

    1 1 Отговор
    Браво!Ето това е майсторско разплитане на проблема -бързо,точно и малко повече елементарно.Нека не подценяваме по този начин всички специални служби,руските,украйнските,американските,може би и германските!
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Начи":

    Цeлтa e c мнoгo мaлки кoличecтвa oтрoвa дa ce aтaкувa oбeктa, тъй кaтo oткривaнeтo нa врeднaтa cубcтaнция нямa дa бъдe пo cилитe нa oбикнoвeннa лaбoрaтoрия...E, нoмeрът нe минa...вceки cлучaй e cтрoгo индивидуaлeн, cпoрeд aтaкувaния oбeкт... Нe e cлучaйнo чe лaбoрaтoриятa в Oмcк нищo нe oткри, лaбoрaнтитe нe лъжaт. Нaвaлни ce e рaзминaл cъc cмъртa "нa кocъм" и доскоро беше в кoмa. Aкo плънът бeшe уcпял, диaгнoзaтa щeшe дa e някaкъв "cпeциaлeн" инфaркт, инcулт или другo. A пък нa нaшия Гeбрeв прoбитe "изчeзнaли" oт хлaдилния ceйф нa финлaндcкaтa лaбoрaтoрия, cлучaйнo???

    Коментиран от #47

  • 45 ПЕНКО

    10 2 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СА НАЙ -НЕКАДЪРНИТЕ "УБИЙЦИ"-НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ ---- ДО СЕГА -НЯМА НИТО ЕДИН УМРЯЛ ОТ "НОВИЧОК " !?!?!?!?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Сникерс

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не ди ти когато ди продт
Новини по държави: