Отидете към основна версия

2 493 19

Преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни

  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

ТАСС твърди, че Киев и Москва са се споразумели да водят преговори при закрити врати, за да "може някак си се движат напред", е съобщил член на украинската делегация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Членовете на украинската делегация в преговорите с Русия Михаил Подоляк и Давид Арахамия заявиха, че преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни, цитира думите им украинското издание "Главред"

Според тях украинската страна няма да прави отстъпки, които могат да "омаловажават борбата за свобода на украинския народ".

"Позицията на Русия е твърда, но позицията на Украйна също е твърда, така че преговорите ще вървят трудно, но ще продължат", каза Подоляк

Той посочи и позициите на преговорите.

"Първо, позицията на Украйна е много силна, подсилена от западните партньори. Второ, (президентът Володимир) Зеленски определено няма да направи никакви отстъпки, които могат да омаловажават нашата борба. Той ясно разбира всички граници, до които можем да отидем в преговорите с Руската федерация", подчерта Подоляк.

Вчера по време на разговор с медиите украинският президент Володимир Зеленски обяви готовността си да преговаря директно с руския президент Владимир Путин. "Униан" писа за това позовавайки се на собствен кореспондент. Наскоро обаче се оказа, че разговор в този формат няма да се състои.

Това съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Според "Телеграм" канала на руската опозиционна медия "Медуза" той е отхвърлил възможността за евентуални преговори с украинския държавен глава. Според него сега с дипломация ще се занимават делегациите на двете страни. Песков също така е отхвърлил спекулациите, че Русия се е отказала от искането си за денацификация на Украйна, както по-рано каза Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна.

На 3 март в Беловежката гора в Беларус близо до полската граница се проведе вторият кръг от руско-украинските преговори, но те отново приключиха без постигане на съответен резултат, като бе договорено създаване на хуманитарни коридори за обезпечаване на населението със стоки от първа необходимост. Освен това бе договорено преговорите да продължат, но конкретна дата не беше посочена.

Според ТАСС Украйна и Русия са се споразумели да водят преговори при закрити врати, за да "може някак си се движат напред", е съобщил член на украинската делегация.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания