Last news in Fakti

4 Март, 2022 16:33 5 526 46

НАТО: Путин не успя да ни раздели; следващите дни вероятно ще бъдат по-лоши

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • йенс столтенберг

Призоваваме президента на Русия незабавно да спре тази война, да изтегли всичките си сили от Украйна без условия и незабавно да се върне към дипломацията, заяви Йенс Столтенберг

НАТО: Путин не успя да ни раздели; следващите дни вероятно ще бъдат по-лоши - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Следващите дни вероятно ще бъдат по-лоши - с повече смърт, страдание и разрушение, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след извънредното заседание на външните министри от алианса в Брюксел, посветено на руското нахлуване в Украйна.

Президентът (Владимир) Путин не успя да ни раздели. Поуката е, че е необходима стратегическа съпричастност в НАТО, добави той.

Столтенберг уточни, че е решено самолети и войски на НАТО да не влизат в Украйна, защото иначе жертвите биха били дори повече. По неговите думи хиляди военни от пакта са изпратени по източния фланг, за пръв път са разгърнати силите за бързо реагиране, в готовност са 130 изтребителя и над 200 военноморски кораба и може да се предприемат допълнителни и значителни мерки при нужда.

Призоваваме президента Путин незабавно да спре тази война, да изтегли всичките си сили от Украйна без условия и незабавно да се върне към дипломацията, заяви Столтенберг. Това е войната на президента Путин - той я избра и планира, и я предприе срещу мирна страна. Това е най-тежката военна агресия в Европа от десетилетия. Русия води брутално и непредизвикано нахлуване, което НАТО и целият свят осъждат, посочи генералният секретар.

От месеци предупреждаваме, че президентът Путин се готви за нахлуване, затова положихме неуморни усилия за постигане на дипломатическо решение. Имаме отговорност конфликтът да не прехвърли границите на Украйна, защото ще стане по-опасен и опустошителен. Изправени сме пред заплахата от дългогодишен конфликт, предупреди Столтенберг.

Той отчете, че руските военни нападат градове и унищожават болници, училища, жилищни квартали, предприемат безотговорни действия около атомни централи и действията им водят до много жертви и ранени. Путин напълно подцени способността за отговор на украинските въоръжени сили, посочи генералният секретар.

По неговите думи съюзниците са обсъдили днес осигуряването на допълнителна помощ за Грузия и Босна и Херцеговина. Той отбеляза, че Швеция и Финландия вече са част от съгласуването на действията, свързани с войната в Украйна.

В днешното заседание с видеовръзка участва също украинският външен министър Дмитро Кулеба. По-късно днес Столтенберг и външните министри от ЕС, САЩ, Великобритания, Канада и Украйна ще участват в ново извънредно заседание, свикано от върховния европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    64 12 Отговор
    Путин не ви разделя,но последното решение ще е негово

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Верно ли

    64 6 Отговор
    Ахаааа, след тоталния провал с пЛандемията си намерихте ново "плашило". Ама някои не ядем доматите с колците - малко сме, ама още ни има!!!

    Коментиран от #24

  • 3 СНЕЖНА ТОПКА

    51 9 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    ТОЗ КЪДЕ ЖИВЕЙ ИЛИ ГЛЕДА САМО НЕГОВОТЕ СИ ПРОПАГАНДАТОРСКИ ТЕЛЕВИЗИЙКИ,СЕКТАНТ ЯДРОТО ЩЕ ВИ РАЗДЕЛИ ПЪРВИЯ ЯДРЕН УДЪР И ЩЕ СТЕ РАЗДЕЛЕНИ ХАОТИЧНО ЩЕ МЯУКАТЕ КАТО КОТЕНЦА!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фактите

    8 55 Отговор
    Излизат все повече данни, че не само Наришкин и Лавров не са знаели за войната. Почти всички високопоставени, с малки изключения не са знаели. Така че здравите сили да се вземат в ръце и да го отстранят. така ще получат индулгенция на предстоящия нов Нюрнбергски процес

    Коментиран от #9, #15

  • 6 Европа

    46 7 Отговор
    МЛе, мале колко безполезни хрантутняци има на снимкатА. Същите като СЗО. Само интриги и сплетни

    Коментиран от #40

  • 7 Анти

    36 4 Отговор
    Е как да ви раздели, като Гриндер ви събира!Вие сте истински войни за един по-розов свят!
  • 8 Димов

    46 3 Отговор
    И пак наплашване на населението. Щяло да става по-зле. Щяло да става още по-зле. Най-зле щяло да става. Само страх сеете - това ви е целта. Никой от вас не говори за мир, да предложи решение, да задейства процедура, нещо си. Само стрес, стрес, стрес. Отвратихте и най-верните си привърженици. Само троловете ви останаха, да ви хвалят, ама скоро доларите ще са ви нужни за горива и хляб.
  • 9 ХХАХА

    45 6 Отговор

    До коментар #5 от "Фактите":

    ЖАЛЪК СМЕШНИК ВСИЧКАТА ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА КОЯТО РЪСИТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЛЪЖА НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС!ТАКИВА БЯХТЕ И ПРЕЗ 1940 ПРОСТО ФАШИСТИ!

    Коментиран от #19

  • 10 Закопайте го това бясно куче Путин,

    8 40 Отговор
    там, където никога някой не ще го намери.

    Коментиран от #13

  • 11 пешо

    34 5 Отговор
    вън НАТО от българия и балканите те са истинските агресори
  • 12 5678999

    33 3 Отговор
    няма да е путин дето ще разбие съюза.
    само един народ има славата че в къвто и съюз да влезе, той се разпада после . тва никой не може ни го вземе
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Грульо

    30 5 Отговор
    Нато, накрайте протежето си Зеленски да сложи оръжие и войната ще спре. От какво се притеснявате, че не го накарате да я спре?

    Коментиран от #29, #46

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НИМРОД

    23 5 Отговор
    АКО МАХНЕМ ОТ НАТО САЩ И ТУРЦИЯ , ОСТАНАЛОТО Е НЯКАКВА ИЗМЕТ КОЯТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ АРМИЯ.

    СЪБРАНИ МНОГО НУЛИ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ГРАДСКА ТОАЛЕТНА.
    Време е и САЩ да ви покажат, че без тях сте едно голямо нищо.
  • 17 Иванов Марко

    28 9 Отговор
    РВФЕРЕНДУМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СМЕ ПЪРВИТЕ КОЙТО ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИМ С НАТО ЩЕ Е КАТО НА СВАДБА ЯДЕНЕ ПИЕНЕ 3 ДЕНА В ЧЕСТ НА НАШАТА РАЗДЯЛА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нНЯКОЙ СИ

    4 22 Отговор

    До коментар #9 от "ХХАХА":

    Ае бегай у другите новини, че ти отидоха копейките.
  • 20 стола

    25 5 Отговор
    Голям бой ще ядете. Много голям бой. С такива като този джендър, дето по видеовръзки води военни действия, такъв бой ще яде този които му се върже на глупостите, че ще се помни поне 100 години. Никои не бива да се вързва на лъжите на такива негодници. Много е готов, но на видеовръзка. Друг да ходи да се бие. И у нас е пълно с такива "смели" натовци. По всички телевизии обикалят и се "бият", ама ако гръмне до тях пушка ще напълнят гащите.
  • 21 Българка

    17 6 Отговор
    А помощ от НАТО за България с военно оборудване защо не се обсъжда? Та ние сме фронтова държава и членка на НАТО. Значи за Босна, Херцоговина и Грузия ,които не са в НАТО има помощ, а за нас не?

    Коментиран от #28, #42

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Те първа ще гледаш ,защо
  • 24 кнаус 485

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Верно ли нато показва ,че има топки, аз не вярвам....

    Коментиран от #25

  • 25 Ха ха ха ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "кнаус 485":

    Говори само за да се прави на Велико, и мат"ряла да не се усети, колко е жалко:)) колос на глинени крака! Все пак по близо 2% от бюджетите на мат"ряла отиват в джобовете на шапкарите - натовци!
  • 26 асан

    16 7 Отговор
    Целия свят е с Путин.
    Затова спряха неудобните на Нато телевизии.
    Не чух Арнолд,Сталон,Дензал,Дъглас и много американски артисти да защитават Украйна.
    Шон Пен се изнесе безславно от Украйна.
    НЕ РАЗБРА ЛИ ЗАПАДА РУСИЯ ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛ.
    Защо ни мъчите!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТЯХНАТА ПОМОЩ Е КАТО ПОГОВОРКАТА

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    МЕЧА УСЛУГА
  • 29 666

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грульо":

    още инвентар имат да изнасят
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 коментар

    15 3 Отговор
    "Призоваваме президента на Русия незабавно да спре тази война, да изтегли всичките си сили от Украйна без условия". Ясно е, че Русия няма дас е изтегли ей така, след целия този ад и тази война и после да се надява на нещо. Това е една от най-мрачните новини за света. Американците в прав текст казват - Няма да преговаряме, избийте се и се унищожете Русия и Украйна, после ние ще долетим като лешояди.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 nach Moskau

    16 4 Отговор
    Боже какви мерзавци са! 8години не им стигна да се договорят. Когато се договориха Меркелица, макроница и потрошенковица, първо, укропите не изпълниха и на йота договорките. След това дойде зелката и каза" мене жокер ми не требе", тоя договор няма да го изпълнявам... После с цялата си наглост каза , че ще прави ядрена програма!?!?! Алооо ма кой, че ви чека бе....лицемери арогантни. А някой като тия тиквеници като каже , че НАТО е благотворителна и миролюбива организация, явно шмърка много нискокачествени бели прахчета!!! Тя Темида не е толкова сляпа, глуха и невиждана....НАТО трябва да се разпусне инак жална и майка на света! Америка вече не е сама в лудостта си, Европа полудява също!!!
  • 35 епа

    11 1 Отговор
    То еднаж безумието като ви обедини , нищо не може вече да ви разедини.
  • 36 red

    11 2 Отговор
    Наистина може да стане по лошо ако цялото НАТО НЕ СПРЕ ДА ВОЮВА с Русия
  • 37 Пепо

    10 3 Отговор
    Тези евроглупаци не разбраха ли,че с такъв тон и ултиматоми няма нищо да постигнат срещу Русия. Какви са им анлитиците не знам, ама за нищо не ги бива. Не познават руския народ, в такива условия руския народ се сплотява още повече.
  • 38 Пепо

    9 2 Отговор
    Тези евроглупаци не разбраха ли,че с такъв тон и ултиматоми няма нищо да постигнат срещу Русия. Какви са им анлитиците не знам, ама за нищо не ги бива. Не познават руския народ, в такива условия руския народ се сплотява още повече.
  • 39 Зоро

    6 4 Отговор
    Отново заплахи колко е велик НАТО.Искат да спре Путин войната,те самите провокират и заплашват с още оръжие, събират наемници.Не вярвах че поляците ще се проявяват такава простотия,и омраза ,че да не разбират как сами провокират и поущтряват фашизма.Не им ли стигна Хитлер искат и фашизма на Зеленски Всички ние виждаме как скачат цените.Кои от тези( демократи) от Европа и (хуманните) американци ще ни плаща сметките.Ще ни оставят да изпукаме ,а ние ще трябва да им благодарим.Благодаря на такава демокрация и хуманизъм.Запазете е за вас
  • 40 Лили

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Европа":

    Абсолютно точно!
  • 41 От страни

    0 1 Отговор
    Ей оревахте света. Допреди малко казвахте че Путин ви е обеденил, сега че ви е разделил. Ама той още не е стигнал до вас. Тоя Путин е голем юнак. А вие казвате джудже? Без да ви докосне ви е оправил. Печен е, само ще ви го допре а вие сами че си го вкарате.
  • 42 От страни

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Радвай се. Щом не ни дават "помощ" (която се заплаща като нашите картинки на Фу-16) значи докато не са започнали да ни дават помощ значи още не са ни определили за пушечно месо. Когато тръгнат помощите - бягай. И Грузия и Украйна опраха пешкира - още ли искаш помощ? Искаш ние да сме следващите?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 До № 1:

    1 0 Отговор
    Безмозъчното жалко джудже Путин се провали. Факт.
  • 46 Русия е влезла в Украйна

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грульо":

    Че Украйна е самостоятелна държава. Русия е влезла в нейната територия. Мисли. Те защитават страната си. Смел народ. Русите са агресори
Новини по държави: