Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Март, 2022 18:02 2 479 19

Преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни

  • украйна-
  • русия-
  • преговори-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

ТАСС твърди, че Киев и Москва са се споразумели да водят преговори при закрити врати, за да "може някак си се движат напред", е съобщил член на украинската делегация

Преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Членовете на украинската делегация в преговорите с Русия Михаил Подоляк и Давид Арахамия заявиха, че преговорите между Украйна и Русия ще бъдат трудни, цитира думите им украинското издание "Главред"

Според тях украинската страна няма да прави отстъпки, които могат да "омаловажават борбата за свобода на украинския народ".

Още новини от Украйна

"Позицията на Русия е твърда, но позицията на Украйна също е твърда, така че преговорите ще вървят трудно, но ще продължат", каза Подоляк

Той посочи и позициите на преговорите.

"Първо, позицията на Украйна е много силна, подсилена от западните партньори. Второ, (президентът Володимир) Зеленски определено няма да направи никакви отстъпки, които могат да омаловажават нашата борба. Той ясно разбира всички граници, до които можем да отидем в преговорите с Руската федерация", подчерта Подоляк.

Вчера по време на разговор с медиите украинският президент Володимир Зеленски обяви готовността си да преговаря директно с руския президент Владимир Путин. "Униан" писа за това позовавайки се на собствен кореспондент. Наскоро обаче се оказа, че разговор в този формат няма да се състои.

Това съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Според "Телеграм" канала на руската опозиционна медия "Медуза" той е отхвърлил възможността за евентуални преговори с украинския държавен глава. Според него сега с дипломация ще се занимават делегациите на двете страни. Песков също така е отхвърлил спекулациите, че Русия се е отказала от искането си за денацификация на Украйна, както по-рано каза Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна.

На 3 март в Беловежката гора в Беларус близо до полската граница се проведе вторият кръг от руско-украинските преговори, но те отново приключиха без постигане на съответен резултат, като бе договорено създаване на хуманитарни коридори за обезпечаване на населението със стоки от първа необходимост. Освен това бе договорено преговорите да продължат, но конкретна дата не беше посочена.

Според ТАСС Украйна и Русия са се споразумели да водят преговори при закрити врати, за да "може някак си се движат напред", е съобщил член на украинската делегация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    5 20 Отговор
    Ще стават все по-трудни за окупаторите.
  • 2 мечо

    1 5 Отговор
    таи е сас путаран таи е сас жените капризи сега е женския месец време за воина жената президент се расардила
  • 3 Българин

    26 2 Отговор
    САМО като видиш снимката и ти става ясно кви преговори се водят ВЪПРОС>ЩЕ капитулирате ли за да избегнем повече кръвополития : ОТГОВОР : НЕ КРАВАРИТЕ НЕ ДАВАТ.
  • 4 Бай Иван Бунаков

    18 1 Отговор
    За Зеленски лесно няма,нали трябва да се представи пред запдните си началници и САЩ,колко "велик политик е".
  • 5 дааа

    15 1 Отговор
    Безусловна капитулация и съд за нацистите, това е най добрата оферта!
  • 6 мечо

    6 4 Отговор
    яко щте се мре вав украина и тука ни чака сащото ако нато не се намесят навремето е имало казарми сега и тухли не останаха вав тес казарми нищто нияма расграден двор пасища за животните
  • 7 /////

    7 0 Отговор
    Ясно е, че едните ще се опитат да тупат топката въпроса е дали другите ще им се вържат.
  • 8 Ха ха ха

    3 17 Отговор
    Слава на Украйна победата над путтлер е близо .
  • 9 Защо

    3 4 Отговор
    Зеленски и Путин не излезнат да се бият помежду си, а умират невинни хора! Победителя печели, а другия се примирява със загубата!
  • 10 АнтиГост

    1 8 Отговор
    Още по-трудни с безработните руснаци, работещи в западни фирми.
  • 11 Колко промити мозъци

    6 1 Отговор
    Евпопитеците ще влязат в пещерите. Русия и Китай ще продължат да се развиват. Но западните медии ще обясняват на евроджендърите, че руснаците и китайците всъщност са изчезнали от лицето на земята. И пещерните зомбита ще вярват и ще блеят протяжно и възторжено докато почесват неистово крастави телеса ход миризливите дрипи.

    Коментиран от #12

  • 12 АнтиГост

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Колко промити мозъци":

    То и ти ще трябва да отстъпиш място на някой безработен руснак.
  • 13 Интересно

    5 1 Отговор
    Кои са тези астралопитеци с два пръста чело зад украинското знаме на преговорите

    Коментиран от #14

  • 14 Със сигурност

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    без представител на неонацистите няма как. Задачата му е да разстрелва ако някой от колегите му сгази лука.
  • 15 Знаещ

    2 1 Отговор
    А, трудни?
    Много лесни са
  • 16 БатКапотин

    9 1 Отговор
    Русия изобщо не трябва да преговаря с тия продали се на жидоянките самозваци. Те са се превърнали в програмиран робот за подкопаване сигурността на РФ. Кой победител тръгва да преговаря с победени?! Такова чудо няма в историята. Че тези наглеци заедно с целия империалистически свят сега водят световна информационна война на фалшификации и лъжи срекщу Русия. Западът и Украйна 30 години унижават руснаците и от 8 години мародерстват и безнеказано убиват мирното население в Донбас1 15 хиляд жертви. С такива уроди и зверове не се преговаря. С хора да, но те не са такива. Нима някой от тях поиска преговори?! Те дори изобщо не се съобразяваха и нямаха намерение да изпълняват нищо от написаното в т.н. Мински споразумения. А те бяха сключени пак по инициатива на Русия. Да питам Путин, за кой... му трябваше да изпраща на два пъти Сурков, да им гали главиците на укрите?! - Безмислена и безперспективна работа. И какво - плюха им на преговорите и договорите. Сега нямат право на трета грешка. Кадиров правилно настоява да му разрешат за 2 дни да приключи с превземането на Киев и Харков, както те смятат, че следва да се процедира - безмилостно.
  • 17 Знаещ

    2 0 Отговор
    А, трудни били? Бла, бла...
  • 18 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Русия да денонсира Беловежските споразумения защото са сключени без предварителни референдуми с различните републики и да възстанови СССР. Това ще бъде и краят та НАТО.
  • 19 един от многото

    1 0 Отговор
    Че те нашите представители на футболните агитки изглеждат в пъти по добре , на масата за такива сериозни преговори с бейзболна шапка на празната глава!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания