Отидете към основна версия

3 631 18

Германия се нуждае от нова миграционна политика

  • бежанци-
  • маркус зьодер-
  • хсс-
  • германия-
  • бавария-
  • мигранти

Това е истинската мисия, която можем да изведем от тези два регионални избора, каза лидерът на ХСС

Снимка: Shutterstock

Маркус Зьодер, лидерът на десноцентристкия Християнсоциален съюз (ХСС), разчита резултатите от вчерашните регионални избори като мандат за различна миграционна политика в Германия, предаде ДПА, съобщи БТА.

"За мен това, което е най-важно като последица от тези изборни резултати, е националната задача да променим миграционната политика към пакт против безконтролната имиграция", каза баварският премиер Зьодер пред германската обществена телевизия Цет Де Еф. "Това е истинската мисия, която можем да изведем от тези два регионални избора."

На регионалните избори в Бавария най-голям скок в подкрепата беше отчетен при партиите вдясно от ХСС - "Алтернатива за Германия" и "Свободните избиратели".

Християнсоциалистите на Зьодер не подобриха слабия си резултат от 2018 г., когато събраха 37,2 процента от гласовете. "Нещо се променя в демокрацията в Германия", каза Зьодер. "Трябва да реагираме на тези последици."

Пред другия обществен канал АРД Зьодер заяви, че ХСС гледа на АзГ като на "крайна дясна партия". Той добави, че не бива да се взаимодейства с АзГ, но добави, че има проблеми, които трябва да бъдат решени. Затова има спешна нужда от различна миграционна политика. "Така ще може да намалим значително и силата на АзГ."

Зьодер видя причина за слабото представяне на ХСС на изборите и в скандала около лидера на "Свободни избиратели" Хуберт Айвангер за листовки с антисемитско съдържание. "Допреди скандала с листовките имахме значително по-високи проценти", каза Зьодер пред Цет Де Еф.

През август Айвангер се забърка в скандал, след като вестник "Зюддойче цайтунг" разкри, че като гимназист в края на 80-те години е бил хванат с копия на листовка, в която се осмива Холокостът и се правят шеги с нацистките концентрационни лагери. "Свободни избиратели" досега бяха коалиционният партньор на ХСС в управлението на Бавария.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: