Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 14:16 2 881 39

Как Германия смята да намали броя на бежанците

  • бежанци-
  • мигранти-
  • убежище-
  • германия

Управляващите в Германия са твърдо решени да намалят броя на кандидатите за убежище

Как Германия смята да намали броя на бежанците - 1
Снимка: Shutterstock

Управляващите в Германия искат да намалят трайно и осезаемо броя на хората, пристигащи като кандидати за убежище в страната. Те приеха пакет от мерки, който трябва да им помогне при постигането на тази цел. Една от тях гласи, че процедурите за даване на убежище трябва да приключват по-бързо, отколкото досега - това важи за гражданите на онези държави, при които квотата на получаване на бежански статут е под 5%. Сега бе решено, че процедурата и съответното съдебно решение за тези кандидати трябва да приключат в срок от три месеца. В другите случаи срокът по правило е шест месеца.

Колко "ще струва" един бежанец годишно

По отношение на сумите, които се отпускат за издръжката на бежанците, решението е следното: от 2024 година държавата ще плаща за всеки кандидат за убежище по 7500 евро годишно. За целта в първата половина на следващата година са предвидени 1,75 милиарда евро. По този начин бюджетите на провинциите и общините ще бъдат облекчени с 3,5 милиарда евро.

Помощите за кандидатите за убежище

В бъдеще кандидатите за убежище ще имат право да получават социални помощи едва след 36 месеца престой в Германия. Досега те имаха право на това след 18 месеца. Освен това помощите за храна също стават част от отпусканите цялостни помощи.

Министърът на финансите Кристиан Линднер написа в платформата Екс (Х), че това би трябвало да доведе до икономии в размер на един милиард евро. По този начин "не само провинциите и общините ще бъдат облекчени". Според него това "ще намали притегателната сила на германската социална държава".

Плащания с карти, вместо в брой

Планира се от 2024 бежанците да започнат да получават специални разплащателни карти, а не пари в брой, за закупуване на необходимите им стоки. Това ще ограничи възможностите на кандидатите за убежище да изпращат пари обратно в родните си страни, което понякога е причина за идването им в Германия. До началото на 2024 година предстои изготвянето на "единни минимални стандарти" за разплащателните карти.

Процедури в трети страни

Федералното правителство смята да провери дали процедурите по даване на убежище са възможни извън Европа. Обект на проверката ще е дали в бъдеще статутът на закрила на бежанците ще може да се предоставя в транзитни или в трети държави в съответствие с Женевската конвенция за бежанците и с Европейската конвенция за правата на човека.

Миграционни споразумения

Отказът на много държави да приемат обратно своите граждани е "една от най-големите пречки" за увеличаването на броя на екстрадициите на тези лица, чиито искания за убежище са отхвърлени. Затова сега целта е да се сключат миграционни споразумения с тези страни, на базата на които техните граждани да могат легално да пристигат в Германия и да работят в страната. Разговорите по сключването на този вид споразумения предстои да бъдат интензифицирани на най-високо ниво. Освен това германското правителство се обявява за възраждане на споразумението между ЕС и Турция.

Граничният контрол

Въведеният през октомври контрол по границите на Германия с Полша, Чехия и Швейцария ще остане за "дълъг период от време", посочи канцлерът Олаф Шолц. Бежанците, които искат да влязат в Германия от други държави членки на ЕС, трябва да бъдат връщани обратно в тях максимално бързо. Затова се предвижда при съответното съгласие на съседната държава контролът да се осъществява "още преди германската граница и да се използват тамошните възможности за екстрадиция".

Комисията по миграцията

Федералното правителство предвижда създаването на специална комисия по миграцията и интеграцията. За целта ще бъдат привлечени обществени групи като например църквите и синдикатите, но и учени и представители на организации, които защитават правата на кандидатите за убежище.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Австрийски художник с мустачки

    20 2 Отговор
    Ами мисля, че вече съм ви казал как става най-бързо и лесно. Плюс това може да се намали вноса на газ.
  • 2 Ако влезем в Шенген

    30 7 Отговор
    Отишлите през нас в Зап.Европа араби ще ги връщат в България, като първа държава на ЕС в която са влезли

    Коментиран от #20, #29

  • 3 Докато

    25 2 Отговор
    се наумуват и наекспериментират , те ще станат повече от германците ! А и се плодят поне веднъж в годината .
  • 4 Баба Изперкел

    25 1 Отговор
    съсипа Европа!
  • 5 В същото време германски кораби

    29 1 Отговор
    управлявани от "хуманни германци" посрещат пътуващите мигранти във водите между Африка и Италия и ги стоварват на италианските пристанища. Германското лицемерие няма край!
  • 6 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Германистан е ислямизирана бре!

    Коментиран от #17

  • 7 ха ха хааа

    10 6 Отговор
    Тарикати , явно ше ги убеждават , че в русия е по-добре да се живее ...🤭😁 Ама те не са глупави ..
  • 8 СоциалЛанд

    14 2 Отговор
    Марионетното правителство на Шоличката и Аналинчето Берб0к, което обслужва интересите на ФАЩ може да накара Германия/моторът на Европа/ да задере колянов вал
  • 9 Вместо да се занимават

    22 1 Отговор
    С глупости и да хвърлят пари на вятъра за Крайната и за Израел, то да натоварят милионите бежанци на самолети, кораби и да си ги върнат там, от където са дошли. Не е нал проблем, че тези искали да живеят по-добре. Може да искат, ама като не могат, ще си живеят, колкото могат там, от където са дошли.
  • 10 Калпазанин

    8 4 Отговор
    Товс заглавие на дойче зеле (щото не им чета плитко умната пропаганда) ми припомни за планът РАН. Та лесно каймака от нашите земи отдавна се обира имам предвид мозъци а тук ще ни заселят с емигранти и всичко което е за брак
  • 11 Калпазанин

    8 1 Отговор
    Апропо този план РАН е отдавна в действие
  • 12 Германистан на три минарета

    7 3 Отговор
    Ще ни хванете за минаретата!

    Коментиран от #18, #32

  • 13 Коч Ина

    5 1 Отговор
    мама Меркел: Ние можем да приемем всички
  • 14 Райнхард

    11 0 Отговор
    От всички ислямски държави само Германия ще приеме бежанци от Палестина!
  • 15 Политолог

    8 0 Отговор
    Като ги разпредели пропорционално из имотите на Меркел и Урсула > те са толкова имотни че могат да приберат всички бежанци по домовете си и практически улиците в Германия ще останат празни.
  • 16 Не мога да разбера, има ли някой в

    10 0 Отговор
    тази държава, който да мисли за нея? "Бежанците, които искат да влязат в Германия от други държави членки на ЕС, трябва да бъдат връщани обратно в тях максимално бързо" глупаци, ето това е важното в целия текст, оставеното за последно. Ще ни натрест всички онези чалми, които толкова усърдно залавят в България в момента. Тагарев изпрати ЦЕЛИ 50 човека в помощ да се пази границата. Ще ни напълнят с всякаква измет, ще станем като гето. Това виждам аз

    Коментиран от #22

  • 17 От 40г. Бре...

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Педепунгелино!
  • 18 МАСКВА

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Германистан на три минарета":

    Друг път ...😁😁😁
  • 19 ристю

    5 0 Отговор
    Ще ги намали,като ги връща в техните държави. Иначе няма как.
  • 20 Ами не

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ако влезем в Шенген":

    В момента ще ги връщат. Ние сме в ЕС. Това се и казва в статията. Директно ще ни ги връщат.
  • 21 Трол

    7 0 Отговор
    Ще превърне собственото си население в бежанци и по този начин на книга ще излязат нещата.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 Мдаа

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не мога да разбера, има ли някой в":

    И да ги върнат тук те хората да не са луди да останат в България... Тука е готино за украинците с пари.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И кажи ми

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мдаа":

    Къде точно ще отидат, като постоянно ще ти ги връщат?

    Коментиран от #26

  • 25 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трол":

    Давам 40 лева
  • 26 Мдаа

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "И кажи ми":

    Ти ако си бежанец ще останеш ли тук? Варианти винаги има.

    Коментиран от #28

  • 27 само питам

    3 0 Отговор
    вие ся на баба меркел ли ще опонирате? на канцлера на германия които ги покани като свой гости? кои сте вие бе?
  • 28 Аз не съм бежанец и стоя тук

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мдаа":

    Блаженни са вярващите. Нека да затворят граници пък ти се надявай цялата навалица от хиляди арабеси да я преминат. Бъди сигурен, че ще е много по евтино да ги ескортират обратно до тук отколкото да ги отглеждат.
  • 29 оня с коня

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ако влезем в Шенген":

    Ами дай Боже по-бързо да влизаме тогава в Шенген,та да ни връщат мигрантите от Запад!А какво значи това?Ами не Пари ,а МНОГО ПАРИ които ще влязат в БГ,защото ще си платят на Трафикантите ОЩЕ ВЕОГРАНИЧЕН БРОЙ пъти за да ги трансформират ПАК в Зап. Европа!Ама туй вий не го мислите щото изобщо не е за ваща Голова...
  • 30 Ангела Меркел- 15.09.2015 г.

    9 1 Отговор
    "Елате ВСИЧКИ! Ще се справим!". Защо удобно се пропускат тези думи? Защото няма НИТО ВИЗИЯ, НИТО отговорност какво се прави с населението в Европа. Във Франция вече 40% са мюсюлмани, в Ротердам - над 56% са мюсюлмани. Нямам НИЩО против никого на света, но всяка жаба да си знае гьола и камакът тежи на мястото си.
    Направете така, че хората да живеят добре по радните си места. Толкова е красив и богат светът в разнообразието си-
    Инаме смесването на двете религии е като вода и олио - не става. И турците гастарлайтери живеат още в анклави, а тези още повече.
    НЕ ЗАТРИВАЙТЕ културната и развита Европа!
  • 31 късно чадо: след десетилетия пълнене с

    10 0 Отговор
    тях се сещат че,
    Федералното правителство смята да провери дали процедурите по даване на убежище са възможни извън Европа
    Жените ги за свободни моми германки и вече не са бежанци милиони от тях а ваши любимци
  • 32 германците имат опит

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Германистан на три минарета":

    как да се справят с нежелана нация от времето на ВСВ.
    Така си развиха и козметичната и медицинската индустрия.
  • 33 Просто и лесно

    8 0 Отговор
    Тея германци така и не разбраха че влизат в тяхната държава заради помощите. Спрете да им давате а пък да видите как бързо ще намалеят.
  • 34 кална вена

    3 0 Отговор
    всичко е шмети капели, прилъгаха ги...., скоро ще отварят газовите камери....цената на сапуна ще падне драстично! ;)
  • 35 кална вена

    5 0 Отговор
    ще ни ги върнат, ама то хубост на сила не става....те пак ще бегат....ахахаххаха....шваби много сте долни , мамицатавимръсна
  • 36 Мехмед

    0 7 Отговор
    България трябва да приеме спешно няколко милиона бежанци. Така ще се реши проблемът с демографската криза и ще се облагодари нацията с прясна кръв и гени. Доколкото до вярата - решението е просто.
    Излишните църкви в които и без това никой не ходи да се превърнат в в джамии.
  • 37 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Те дори все още ги насърчават да идват бежанците а не ги намалят а тези които са останали и не са все още изселени всъщност създават ново поколение имигранти като малцинствата на България които всъщност неработят и до ден днешен всъщнсто са самите имигранти и те всъщонст са самите гласоподаватели на властта в България които си зават гласа си за по 100 лв
  • 38 Дурхан

    0 2 Отговор
    Бежанците в Германия трябва да бъдат интегрирани в обществото ..за една пъстра Европа сме ..
  • 39 сноу

    2 1 Отговор
    У-ух...каква радостна гледка...взимайте ,взимайте ,всичките от снимката и от следващата ..и от по следващата...и-и..ей да не вземете да ги накарате да работят ,че ще вземат да се уплашат и нали знаете от стрес започват да правят по 10 чавета наведнъж...