Last news in Fakti

29 Септември, 2023 11:14 1 957 12

ЕС е помогнал на бежанците в Турция с 10 милиарда евро

  • sir-
  • турция-
  • ес-
  • бежанци-
  • помощ

ЕС предоставя и допълнителна подкрепа заради опустошителните земетресения

ЕС е помогнал на бежанците в Турция с 10 милиарда евро - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз, чрез Механизма на ЕС за бежанците в Турция, продължава да подкрепя бежанците и приемащите общности в Турция, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Както се заключава в седмия годишен доклад на Механизма, „беше постигнат важен напредък в ключови области като основни нужди, образование, здравеопазване, социално-икономическа подкрепа, общинска инфраструктура и укрепване на управлението на границите, в тясно сътрудничество с турските власти“.

Докладът изброява резултатите, постигнати от Механизма в различни области: основни нужди, образование, здравеопазване, общинска инфраструктура, професионално обучение и управление на границите.

Комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархейи заяви: „Турция продължава да полага значителни усилия за приемането на милиони бежанци. ЕС показа голяма солидарност с близо 10 милиарда евро, предоставени като жизненоважна подкрепа на бежанците и приемащите общности от 2011 г. насам за достъп до образование, здравеопазване, възможности за работа, също така в подкрепа на местната икономика и за укрепване на защитата на границите. Последният ни доклад показва, че ЕС постига резултати. ЕС ще продължи да подкрепя бежанците и приемащите общности в Турция“.

Комисията направи предложение към държавите-членки да продължат да мобилизират подкрепа след 2023 г. Предоставя се допълнителна подкрепа във връзка със земетресението, което удари страната.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте на уХрите

    4 1 Отговор
    Инсче Шмърколенски пак ще точи сълзи и мрЪсоли
  • 2 УСА боклук

    11 0 Отговор
    Нека бъдем още по-точни и обективни като споделим, че проблема с бежанците от Ирак,Афганистан, Сирия, Либия...създаде УСА

    Коментиран от #7

  • 3 Те са

    10 0 Отговор
    вече няколко милиона , колкото една България !
  • 4 КПП

    6 4 Отговор
    Браво! Без тия парички как момчетата ще минават границите, браво!
  • 5 Перо

    6 2 Отговор
    И за тия пари нищо не е направено с мигрантите, само увеличиха миграционната корупция!
  • 6 Хи хи хи

    7 1 Отговор
    ЕС е помогнал ? ? ? !
    ЕС-а си е Купил за 10 милиарда индулгенции от Ердоган.
    За да не ги налазят!

    Турция е приютила до сега над три милиона.

    Меркел я почна тая "далавера". Най напред дадоха 3 милиарда, след това още 5 и т. н. и
    т. н.........
  • 7 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "УСА боклук":

    Точно тук е проблема.
    Тези пари се усвояват ,пускат мигранти буквално както прахосмукачка дайсън и прашинка не остава.После ги оставят като птиците на стада и на самотек ,пускат ги в гета то и там няма места по улиците живеят ама карай щом се дават пари.После народа ги издържа работи за тях за да може всеки месец да им се превежда пари.Ами до кога ?нямам нищо против хората и ако има начин да се помогне ,ама не им се помага там е проблема .
  • 8 Голяма помощ няма що

    11 1 Отговор
    За 12 години 10 млрд. за 5млн.бежанеца се падат по 0,45 евра на ден. Няма и левче. Останалото кой го плаща? Кой може да живее с левче на ден?

    Коментиран от #10

  • 9 Студопор

    3 1 Отговор
    Тоест гражданите са помогнали чрез данъците си без да бъдат почитани. След това ще им кажат, че няма пари я за здравеопазване, я за пенсии, я за образование.
  • 10 Соваж бейби

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Голяма помощ няма що":

    Ама ти вярваш ли го ?От посочените пари нищо не виждат тези мигранти,не съм политик мразя я ама не съм глупава.После нарада в държавата приемник си ги осиновява ддс,такси ....Не ги принуждават да работи,пускат ги като в резерват как се размножават редките видове в защитена зона хвърлят им храна и се развъжда на спокойствие .Тук в случая обаче са хора картината я знаеш какво се случва
  • 11 не ЕС всички ние в ЕС се ръсим

    3 0 Отговор
    а за окранците , колко се изръсихме, и старите партенки ли
    ще им дадем? Кой го решава това, скапаните еврогейски парламент или
    световните терористи САЩ ?
  • 12 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор
    ЕС трябва да целува ръка на Ердоган.Ние също.Бойко се оказа в този случай,много далновиден.Комшу,ние сме за добри,приятелски отношения! И опази границата ни! Ако не бяха дали тези пари ( нищожна сума за ЕС и ЕК) Ердо спокойно можеше да им даде свободен достъп до нашата,и гръцка граници.Говорим за пълчища от милиони хора.Жени с деца, възрастни.Кой щеше да ги спре? С оръжие е абсурд.Тогава наше чудо нямаше да има в цял свят.Те влязоха нищожна част в началото,и превзеха центъра на София.А храбър гуглар- Ганъо,ги заобикаляше отдалеч на тротоара.Дори не смееше да ги погледне в очите.Ако бяха 100-200 хиляди?
Новини по държави: