Отидете към основна версия

3 191 3

Руският Черноморски флот с ултиматум към украинските военни

  • украйна-
  • ултиматум-
  • военни-
  • черноморски флот
Снимка: АП/БТА
Украинското министерство на отбраната съобщи за ултиматум отправен от руския Черноморски флот към украинските военни. 
 
Командващият руските военнооморски сили в Черно море Александър Витко е изискал капитулация от военните части на Украйна, съобщи РБК.
 
Украинското военно министерство съобщава, че руската армия е обещала да започне "истинско нападение срещу подразделения и части на Въоръжените сили на Украйна в цял Крим", ако ултиматумът не бъде изпълнен.
 
Информация за ултиматума беше коментирана от руското външно министерство, с думите, че руският Черноморския флот не се намесва в украинските политически събития. Всички движения на флота са предназначени за осигуряване на безопасността на рускоезичното население.
 
Министерството на външните работи също така изрази несъгласие с твърдението на Съвета на НАТО от 2 март, което осъди Руската федерация за " военна ескалация в Крим , в нарушение на принципите на международното право. " 
 
Според Министерството на външните работи тази позиция "насърчава онези сили, които биха искали да използват настоящите събития, за да постигнат свои политически цели." НАТО са обвинени и в " преиначаване на факти " и "разпалване на напрежение."
 
Председателят на Държавната дума - долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви днес, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна. "Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: