Last news in Fakti

4 Март, 2014 17:38 8 012 16

Най-модерният самолетоносач на САЩ акостира в Пирея

  • самолетоносач-
  • гърция-
  • пирея-
  • русия-
  • украйна-
  • george h.w. bush

Той държи под око руските въоръжени сили в случай на агресия към Украйна

Най-модерният самолетоносач на САЩ акостира в Пирея - 1
Самолетоносачът George H.W. Bush

В отговор на появата на руски военни на територията на Украйна САЩ са отправили към Черно море най-мощния самолетоносач George H.W. Bush, който временно се е установил в едно от гръцките пристанища, съобщи Нюзру. Според американски медии, ръководството на САЩ е предприело това, за да има възможност да отговори на Въоръжените сили на Руската федерация в случай на непредвидена агресия от тяхна страна.

След отплаването си от Америка George H.W. Bush е хвърлил котва на рейд в гръцкото пристанище Пирея ден след навлизането си в акваторията на Егейско море, което е станало на 3 март, съобщи местният тв канал TVkosmos. Очаква се той да напусне Гърция в петък, 7 март.

По-нататъшният курс на военния кораб засега не е известен, но експертите предполагат, че той може да се насочи към Черно море, уточнява „Интерфакс“, позовавайки се на информация от гръцкото Министерство на отбраната.

Фактът, че самолетоносачът George H.W. Bush е напуснал базата Норфолк на източното крайбрежие на САЩ, стана известен от съобщение на сайта Turner Radio Network RSS Feed. Съпровождат го 17 други кораби и 3 подводници, допълва NEWSru.ua. Всяка от подводниците разполага с 24 ракетни шахти за изстрелване на ядрени бойни глави.

Самолетоносачът George H.W. Bush се смята за най-модерния военен кораб в света. Той превозва на борда си 90 летателни апарата, вкл. хеликоптери и изтребители F-22 Raptors.

На проведена днес след дълго мълчание пресконференция руският президент Владимир Путин заяви, че страната му няма намерение да въвежда военен контингент за контрол на развитието на събитията в Украйна, освен в краен случай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    6 1 Отговор
    Това са истинските съвременни пирати.
    Какво правят в средиземно,че сега и в черно море?
    От какъв зор харчат парите на американците ей така за слава ли?
    Хора опомнете се -това са колонизаторите и ако и Русия я няма......
    Фашагите от втората световна пак намериха защо да нападнат.......
  • 2 васил димчев

    4 2 Отговор
    Тия хамериканцеи са се объркали нещо.

    Или са решили да постъпят със самолетоносача както навремето с кораба Мейн и кулите близнаци.
  • 3 бай тошо

    3 1 Отговор
    на Обама чавка и е изпила акъла,много нагло е
  • 4 дидо

    4 2 Отговор
    Къв чеп ще търсят тези нагли американците в Черно море ?
    Все си врат гагата там дето не им е работа !
    Нация събрана преди 100-200 години от кол и въже иска да управлява света и да черпи ресурси от всички държави под формата на защита на мира и свободата ....Нахалство

    Коментиран от #13

  • 5 йордан иванов

    2 4 Отговор
    Тяхната работа е да пазят световния мир!
  • 6 nakata88bg .

    5 0 Отговор
    маааалка неточност (за кой ли път?!) в статия - Русия НЕ Е изпращал войски в Крим, от какво ще "пази" тази отлична морска цел за руски ракети?! А трябва ли да споменавам, че Турция се съгласе да не пуска натовските кораби в черно море?!
  • 7 Емил Петров

    7 0 Отговор
    Тоя самолетоносач като самолет бре - 1 ден след като излязъл от Норфолк и вече е в Пирея.

    Аман от немислещи журналя
  • 8 stormtrooper

    5 0 Отговор
    "...Ден след отплуването си от Америка George H.W. Bush е хвърлил котва на рейд в гръцкото пристанище Пирея..." Специално за г-жа Гигова обяснявам, че плуват хората, бозайниците ,рибите и др. живи твари. Корабите , лодките и изобщо неодушевени предмети "ПЛАВАТ". Освен тази малка неточност, която като пишещ репортер трябва да знаете, бих обърнал внимание и на голямата глупост описана в статийката, че самолетоносача може да измине разстоянието от Норфолк (Вирджиния) до Пирея (Гърция), което е 4505,4 морски мили за 24 часа. Съвсем друг е въпросът в състава на кой американски флот е кораба. Средиземноморското присъствие (шести флот) на американците е в Гаета, Италия.

    Коментиран от #16

  • 9 Монго

    3 0 Отговор
    Самолетоносача може за бъде примерно-високотехнологичен, но чак пък "модерен"..., като във "Фйешън клуб"
  • 10 васил димчев

    5 0 Отговор
    Американската агресия е била планувана отдавна.

    Руските войски са базирани на Крим още от кримската война, преди стотици години и никой не ги е молил да се оттеглят от там.

    Виждате каква нагла пропаганда за нахлуване на Руски войски .

    Кой ще се върже на партенката че самолетоносача бил изпратен и акустирал в Пирея в отговор на нахлуване. Той да не се телепортирал ве.

    Да видим сега нашите управници дали ще предоставят въздушното ни пространство и територията ни за агресия срещу Русия.

    Две световни войни загубихме и на някой май им харесва.
  • 11 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ СА АГРЕСОРИ
  • 12 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ОБАМА М...УМНИК
  • 13 Luboslav Vasilev

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "дидо":

    Rusiq ako se qdosa 6te gi sravni sas zemqta xamericancite. Da si pribirat detskata igra4ka i da si gledat rabotata.
  • 14 Споок Армин

    5 0 Отговор
    "Ден след отплуването си от Америка George H.W. Bush е хвърлил котва на рейд в гръцкото пристанище Пирея" - айдееее посмали мангооо
  • 15 Niky Tashkov

    4 0 Отговор
    Разбрах защо спряха конкордите да летят щото Корабите за 1 ден стигат от щатите до Гърция Хем евтино хем по бързо !!!! Знаех си че ще изобретят телепорта ма не вярвах толкова скоро ...
  • 16 Niky Tashkov

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "stormtrooper":

    Въобще спри да им обясняваш , няма смисъл журналистика в Интернет в България никога не е имало няма и да има ... Иначе щеше да има компетентни хора по определени въпроси да пишат а така един грешно го превежда и интерпретира и после всички са copy/paste ...
Новини по държави: