Last news in Fakti

3 Март, 2014 19:38 3 186 3

Руският Черноморски флот с ултиматум към украинските военни

  • украйна-
  • ултиматум-
  • военни-
  • черноморски флот
Руският Черноморски флот с ултиматум към украинските военни - 1
Снимка: АП/БТА
Украинското министерство на отбраната съобщи за ултиматум отправен от руския Черноморски флот към украинските военни. 
 
Командващият руските военнооморски сили в Черно море Александър Витко е изискал капитулация от военните части на Украйна, съобщи РБК.
 
Украинското военно министерство съобщава, че руската армия е обещала да започне "истинско нападение срещу подразделения и части на Въоръжените сили на Украйна в цял Крим", ако ултиматумът не бъде изпълнен.
 
Информация за ултиматума беше коментирана от руското външно министерство, с думите, че руският Черноморския флот не се намесва в украинските политически събития. Всички движения на флота са предназначени за осигуряване на безопасността на рускоезичното население.
 
Министерството на външните работи също така изрази несъгласие с твърдението на Съвета на НАТО от 2 март, което осъди Руската федерация за " военна ескалация в Крим , в нарушение на принципите на международното право. " 
 
Според Министерството на външните работи тази позиция "насърчава онези сили, които биха искали да използват настоящите събития, за да постигнат свои политически цели." НАТО са обвинени и в " преиначаване на факти " и "разпалване на напрежение."
 
Председателят на Държавната дума - долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви днес, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна. "Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 васил димчев

    4 0 Отговор
    Те вече украинските военни преминаха доброволно на служба към Руската федерация.
  • 2 galaxy

    3 0 Отговор
    Украинското профашистко правителство няма пари да плаща на украинската армия.
  • 3 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    божеее.... явно с конкурс ги избирате "писателите" на тези статии - пак сте закъснели с няколко дена!!! тази "новина" е от ден-два, при това съобщението беше дошло не от "украинското външно министерство", а от един от про-фашистките украинските сайтове, които уж цитираха министерството (всички си знаят колко са достоверни техни съобщения! всъщност има и такива, които им вярват - факти.бг!), от тогава вече и украинското външно министерство и руската страна отдавна опровергаха тази простотия! а вия я слагате в заглавие! боже.... а статия за 6000 украински войници, които преминаха на страната на гражданите на Крим за последните 2 дена що не пишете? егати "свободни и независими" журналисти!
Новини по държави: