Отидете към основна версия

1 466 6

Над 100 са убитите и обявените за изчезнали във войната в мексиканския наркокартел "Синалоа" ВИДЕО

  • мексико-
  • наркокартел-
  • синалоа

Враждуващите фракции на групировката започнаха война в началото на този месец

Снимка: YouTube

Най-малко петдесет и трима са убитите, а петдесет и един души са обявени за изчезнали в мексиканския щат Синалоа, откакто враждуващите фракции на едноименния наркокартел започнаха война в началото на този месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на данни, изнесени от местните власти снощи.

Конфликтът между двете най-влиятелни фракции избухна през юли, когато на американска територия беше арестуван един от главатарите на картела - известният като Ел Майо Исмаел Самбада, съосновател на престъпната организация заедно с легендарния Хоакин Гусман - Ел Чапо, който излежава доживотна присъда в САЩ.

Губернаторът на Синалоа - Рубен Роча Моя, заяви снощи, че през последните дни са арестувани четиридесет души, а в помощ на населението на щата са били раздадени над пет хиляди порции храна.

Мексиканската армия, която се опитва да се пребори с насилието, в четвъртък арестува предполагаемия началник на охраната на един от синовете на Ел Чапо - Иван Арчивалдо Гусман, ръководителя на фракцията "Чапитос" ("Дребосъчетата" или "Малките на Чапо") в наркокартела "Синалоа", посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: