Отидете към основна версия

380 2

Трагедия в Гърция: Две тела открити след горски пожар край Коринт

  • гърция-
  • горски пожар-
  • коринт

Борбата с огъня продължава, евакуирани са 6 населени места

Снимкa: БГНЕС

Две тела са открити от гръцки полицейски служители край град Коринт в северната част на полуостров Пелопонес, където вчера избухна голям горски пожар, съобщи АНА-МПА, цитирано от БТА.

Жертвите са намерени в района на село Ано Пица. В момента тече процедура по идентифицирането им, за да се установи дали телата принадлежат на двама мъже на 35 и 40 години, които са в неизвестност, съобщава полицията.

Борбата с огъня, който гори от вчера край Ксилокастро, област Коринтия, е продължила през цялата нощ. Пожарът е в труднодостъпен район с гъста растителност, а гасенето му се затруднява от силните ветрове с пориви до осма степен по скалата на Бофорт.

Нареждане за евакуация е изпратено до жителите на шест населени места. Има данни за материални щети, но оценката им ще стане възможна след потушаването на пожара.

С огъня се борят 350 пожарникари и 15 екипа на специализираните служби за борба с горските пожари, с помощта на 110 пожарни коли, 5 самолета и 4 хеликоптера. В гасенето участват също доброволци, водоноски и строителни машини на областните власти в Пелопонес, както и две машини на Генералния щаб на националната отбрана на Гърция.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: