Отидете към основна версия

6 543 180

Русия атакува Киев с хиперзвукови ракети „Кинжал“

  • украйна-
  • кинжал-
  • киев-
  • русия-
  • война-
  • ракети-
  • никопол

Руските сили са подложили на обстрел с тежка артилерия град Никопол. Няма пострадали при нападението.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица Киев по време на час пик тази сутрин, след като противовъздушната отбрана отблъсна руско нападение, предаде Ройтерс, като цитира изявление на градските власти, съобщи БТА.

По предварителни данни нападението, при което руските сили използваха хиперзвукови ракети "Кинжал", не е причинило значителни щети или жертви, съобщи ръководителят на градската военна администрация Серхий Попко. Отломки са повредили покрива на многоетажен жилищен блок в Соломянски квартал, парче от ракета е паднало на територията на училище, добави неговата администрация.

Отломки от ракети са паднали и върху открита площ в централния Шевченковски район и са повредили покрива на автомобил в южната част на украинската столица. Русия нанася ракетни удари по Украйна от началото на война, започнала през февруари 2022 г. Нападения с дронове се извършват почти всяка нощ. През изминалата нощ райони около украинската столица бяха атакувани с петнайсетина дрона.

Украинските ВВС допълниха, че една ракета „Кинжал“ е ударила района на летище Старокостянтинов в Хмелницка област.

Руска ракета порази рано тази сутрин украинския Павлохрад, в Днепропетровска област, предаде Укринформ, като се позовава на ръководителя на регионалната военна администрация Серхий Лисак. "През нощта вражеска ракета удари Павлохрад. Причинени бяха щети на едно предприятие. Избухнал е пожар, който беше овладян от спасителните служби", съобщи той в социалните медии. Не се съобщава за жертви.

Руските сили са подложили на обстрел с тежка артилерия и град Никопол. Няма пострадали при нападението. При вчерашна атака с ракети срещу квартал "Синелники" обаче бяха ранени трима мирни граждани, отбелязва Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 75 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: