Отидете към основна версия

57 576 55

Ситуацията в Италия излиза от контрол

  • италия-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • китай

До 16 млн. души в Ломбардия и в 14 провинции се нуждаят от специално разрешително за пътуване според новите правила за карантина

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на жертвите на коронавируса в Италия достигна 366 души, а заразяванията са скочили до 7375, съобщиха местните власти, цитирани от Би Би Си. По този начин страната се превърна в най-засегнатата от епидемията след Китай.

До 16 млн. души в Ломбардия и в 14 провинции се нуждаят от специално разрешително за пътуване според новите правила за карантина, които са в сила до 3 април.

Музеите, спортните зали, басейните, дискотеките и залите за игри ще бъдат затворени.

Баровете и ресторантите могат да работят, но клиентите им трябва да седят на най-малко метър разстояние.

Магазините са отворени, търговските центрове и пазарите се очаква да не работят, но аптеките и супермаркетите в тях ще останат отворени.

Двете летища в Милано, „Линате“ и „Малпенса“, както и това във Венеция, работят. Но националната авиокомпания „Алиталия“, каза, че ще извършва само вътрешни полети от „Линате“ и ще спре всичките си полети от „Малпенса“. Международните полети на компанията ще бъдат само от Рим.

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви снощи, че Франция ще наложи строга забрана за публични събития с над 1000 присъстващи като част от мерките за борба с разпространението на новия коронавирус и епидемията от Ковид-19.

Първи два случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Албания, предаде Ройтерс. Става дума за баща и син, завърнали от Италия. Мъжете са в стабилно състояние, без усложнения - съобщиха през нощта срещу понеделник от албанското министерство на здравеопазването.

Преди да бъдат установени положителните проби на двамата албанци, здравните служби са тествали пробите на около 60 души, които са излезли отрицателни. По данни на Ройтерс, около 400 хиляди албанци живеят в Италия на отсрещния бряг на Адриатическо море.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.

Свързани новини