Отидете към основна версия

16 779 50

Кирил Домусчиев от болницата: Заразих се във Франция преди 10 дни

  • кирил домусчиев-
  • криб-
  • коронавирус

Без паника, не е чума, заяви председателят на КРИБ

Снимка: Архив

„Добре съм, за мен се грижи един страхотен екип. Надявам се да бъда изписан съвсем скоро”, това каза пред "Нова телевизия" председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.
Той даде интервю от болницата, където е настанен.

Кирил Домусчиев описа лечението на вируса като сложна задача, тъй като няма опит.
„Реагира се различно при всеки случай. Върнах се преди 10 дни от Франция. Бях настинал там. Направих си карантина от една седмица, като се лекувах със стандартни лекарства. Жена ми и тя беше с температура.

В края на седмицата си пуснахме тестове, които бяха отрицателни. Отидохме в неделя до "Софиямед" и се оказа, че сме с пневмонии. Децата за радост са добре, те нямат вируса”, допълни той.
Съпругата му вече четири пъти е била тествана, и всичките са отрицателни.
Кирил Домусчиев е изолиран в едно от отделенията на болницата.

Бизнесменът, който има фармацевтична компания, каза , че преговаря с големи фармацевтични компании да закупи лекарство срещу маралия, което дава добри резултати при лечение на болни с коронавирус. Той иска да дари големи количества на болниците.

Домусчиев заяви, че мерките , които взема правителството , са навременни и каза, че всички, които работят сега заслужават адмирации.

„Най-важното е да се спазват карантините, да се пазят и да ползват лични предпазни средства. Смятам , че ние ще се справим по-добре от другите засегнати държави. Много е важно да не допуснем да се стигне до опустошителна икономическа криза. Трябва да пазим индустрията”, каза още собственикът на "НоваТВ".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.

Свързани новини