Отидете към основна версия

3 368 10

Какви маски носят световните лидери (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • еманюел макрон-
  • ковид-19-
  • маски

Вниманието на хората е насочено към водещите политици и избора им на защитни средства

Снимки: БГНЕС/ЕРА

На фона на продължаващия дебат в обществата за полезността на маските, особено след като в началото на пандемията много правителства по света препоръчаха на гражданите да не ги носят, вниманието на хората е насочено към световните лидери и избора им на защитни средства.

С отхлабването на мерките над 50 са държавите, които изискват от своите граждани да носят маска, когато излизат навън. Сред лидерите, които с радост спазват това, е френският президент Еманюел Макрон, който тази седмица се срещна с ученици от основно училище с тъмносиня маска на лицето в тон с костюма му.

Миналия месец южноафриканският президент Сирил Рамафоса предизвика присмех, след като непохватно сложи маската си с етноафрикански шарки на очите си.

През март президентът на Словакия Зузана Чапутова привлече вниманието, след като сложи маска в цвят фуксия в тон с роклята и обувките ѝ.

Американският президент Доналд Тръмп непрекъснато пренебрегва съветите на Американския център за контрол и превенция на болестите да носи маска. Тази седмица той посети фабрика за производство на маски, но пренебрегна всички табели в нея с надпис „Моля носете маска непрекъснато!“.

По време на пандемията от испански грип от 1918-та до 1920-та година маските са считани от протестиращите за символ на тежката ръка на държавния контрол.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини