Last news in Fakti

8 Май, 2020 18:07 2 281 9

Маските в центъра на Истанбул са задължителни

  • турция-
  • истанбул-
  • маски-
  • ковид-19-
  • пандемия

Въведено е и изискване за спазване на социална дистанция от три метра между хората на традиционно оживени места в мегаполиса

Маските в центъра на Истанбул са задължителни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По решение на местните власти в община Бейоглу в Истанбул е въведено задължително носене на маски на площад "Таксим" и на булевард "Истиклял", а също и изискване за спазване на социална дистанция от три метра между хората на тези традиционно оживени места в мегаполиса, съобщава Анадолската агенция.

Решението е взето на заседание на общинския съвет по хигиена в община Бейоглу.

В съобщение след заседанието е посочено, че решение за тези мерки е взето, тъй като в процеса на нормализация ще нарасне движението в района на площад "Таксим" и булевард "Истиклял" - особено предпочитани места в страната, и това ще засили риска от зараза.

В съобщението се припомня, че най-ефективният начин за спиране на разпространието на епидемията от новия коронавирус е социалната изолация и намаляване на контактите. На заседанието е решено, че за неспазване на приетите правила ще се налагат административни санкици съгласно член 282 от закона за общественото здраве.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    2 9 Отговор
    От началото на годината валутните резерви на този авторитарен режим са спаднали от 81 млрд на 51 млрд долара, почти една трета...

    Коментиран от #3

  • 2 Леле

    2 10 Отговор
    На кой му дреме? Скоро няма да ходим на пазар до Истанбул. Поне докато долара не стане 1000 лири. Значи чак след 3-4 месеца.
  • 3 Асан

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Забрави да отбележиш че за 30 години Демокрация в България от мизерия,бедност,геноцид,и болести грохнаха 2 милиона човека и други 3 милиона емигрираха на запад за да чистят изпръжненията на европейците а парите откраднати от държавата са повече от 350 милиарда долара и България загуби една война без да пукне пушка 🙂🙂🙂

    Коментиран от #4

  • 4 Рьоне Артоа

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Има нещо вярно в това което пишеш. Ти пък забрави да споменеш, че само в Германия има 7 милиона турци да им чистят изпра.ненията. В другите страни общо са повече.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Рене ли пере ли си

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рьоне Артоа":

    От тези7милиона колко Турски работодатели има ,преди педесет и повече години си прав .Вече 30 години минаха и колко Българси работодатели има в чужбина ?
  • 6 Лелее Анатоли Стайков добро утро

    4 0 Отговор
    Че то от 11 мар 2020 год . насам маските в Турция са задължителни .
  • 7 Рошко

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рьоне Артоа":

    Тези за които пишеш отдавна не чистят, защото българи и румънци отдавна ги смениха
  • 8 Умен турчин

    3 2 Отговор
    Дa живee Eрдoгaн в прoдължeниe нa 1000 гoдини! Cрaм зa тeзи, кoитo ca пoлучили маски oт прeдaтeля и врaгa нa рoдинaтa Имaмoглу!! Вcички тe зacлужaвaт зaтвoр!!!
  • 9 ЕрРеджеп ЕрКапут

    0 1 Отговор
    За кво са им маски? Ханъмите - с фереджета, Джагалите - с мустаци.