Отидете към основна версия

2 129 12

Иран: Администрацията на Тръмп е най-лошата в историята

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • хасан рохани

Иран се справя с най-лошата американска администрация

Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранският президент Хасан Рохани нарече администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп най-лошата в историята на тази страна. Той обясни това в изказване по време на заседание на кабинета, като речта на Рохани е излъчена и по държавната телевизия, съобщават "Техеран Таймс" и ТАСС.

"Както и другите страни, Иран се бори с пандемията от коронавируса, но никоя държава не е била под санкции на САЩ повече от две години. Иран се справя с най-лошата американска администрация. В Съединените щати не е имало такъв Бял дом. Толкова безчовечен, жесток и некомпетентен", коментира той, предаде News.bg.

"Вижте държавния секретар на тази страна. Той е напълно незапознат с основите на политиката", допълва Рохани. "Това е първият път в историята на Америка, американски служители да убият високопоставен военен командир и те направиха това с наш командващ. Също така администрацията на Тръмп възпрепятства вноса на медицинско оборудване в Иран на фона на пандемията. Това е безпрецедентно в историята", добави той.

По-рано в сряда, по време на официално посещение в Израел за анексията на Западния бряг, държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Иран продължава да разпалва терора по целия свят дори по време на пандемията COVID-19. Парламентът на Иран одобри проектозакон, който включва мерки срещу Израел. Сред тях са и откриване на иранско консулство или посолство в Йерусалим, с което Ислямската република ще представлява интересите си пред палестинското правителство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини